ZAVRŠEN MEĐUNARODNI KARATE TURNIR DOBOJ OPEN 2022

Proteklog vikenda je održan 22.MEĐUNARODNI KARATE TURNIR DOBOJ OPEN 2022.

22.MEĐUNARODNI KARATE TURNIR DOBOJ OPEN 2022

Turnir se tradicionalno održava svake godine u organizaciji Karate kluba Sloga Doboj i važi za jedan od najboljih karate turnira u cijelom regionu. Turnir je otvorio Miloš Bukejlović, predsjednik Karate kluba Sloga Doboj, koji je prethodno naglasio da je ovo veliki sportski događaj sa dugogodišnjom tradicijom.

Kao i prethodnih godina, tako je i dvadeset i drugi turnir po redu okupio veoma veliki broj karate klubova iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije, Slovenije…

Na turniru je učestvovalo 53 karate kluba sa 664 takmičara u određenim disciplinama i kategorijama.

22.MEĐUNARODNI KARATE TURNIR DOBOJ OPEN 2022

Najuspješni klub na turniru, sa najvećim brojem osvojenih bodova, bio je Karate klub Sloga Doboj. Međutim, u maniru dobrog domaćina Karate klub Sloga je nastupio van konkurencije za pobjedničko postolje, pa je poredak najuspješnija tri kluba sljedeći:

  1. Karate klub Sinđelić, Banja Luka
  2. Karate klub Tešanj
  3. Karate klub Internacional Zenica

Bojan Tadić, delegat takmičenja i predsjednik Takmičarske komisije KSRS, rekao je da je takmičenje proteklo u odličnoj atmosferi i da je ovogodišnji turnir karakterističan po velikom broju izrazito kvalitetnih ekipa i pojedinaca.

Prilikom otvaranja turnira, zaslužnim za dugogodišnju pomoć u organizaciji ovog prestižnog sportskog takmičenja, dodijeljene su nagrade i priznanja.

22.MEĐUNARODNI KARATE TURNIR DOBOJ OPEN 2022

Takmičari su imali samo riječi pohvale za odličnu organizaciju, a mnogi su izrazili želju da učestvuju i sljedeće godine na Međunarodnom karate turniru DOBOJ OPEN.

(Fotografije preuzete sa Facebook stranice Karate klub Sloga Doboj)