U poslednjem kolu Sloga dočekuje Omarsku! Ništa se ne zna ko će u Premijer ligu!

U okviru 30.kola Prve lige Republike Srpske, koje je ujedno i poslednje u sezoni 2021/22, sastaju se FK Sloga Doboj i FK Omarska.

Sloga je pred kraj prvenstva na drugom mjestu sa 65 bodova, a Omarska na osmom sa 39 bodova. U jesenjem dijelu prvenstva Omarska je na domaćem terenu poražena od Sloge rezultatom 0:1. Tada je gol za Slogu postigao Obrad Starčević.

Obrad Starčević, FK Sloga Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Za Slogu je ovo mnogo važna utakmica i nema sumnje da će igrači Zorana Ćurguza potrošiti i poslednji atom snage kako bi ostvarili pobjedu.

FK Sloga Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Utakmica je važna, kako zbog samog plasmana i što bolje pozicije na tabeli fudbalske elite Srpske, tako i zbog eventualnog ulaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Još se ništa ne zna ko će na jesen igrati u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbalskog takmičenja. Bez obzira na već osvojeno prvoligaško prvenstvo od strane Krupe, postoje i druge mogućnosti koji će klub ići u elitni rang takmičenja na nivou BiH.

David Knežević..detalj sa utakmice Sloga-Sloboda/Foto arhiva Sport i mladi

Međutim, za sada su to sve nagađanja. Vjerovatno to neće biti odmah poznato ni kada sudije u subotu označe kraj utakmica posljednjeg kola…ili hoće!? Ostaje nam da čekamo na rasplet svega, a do tada da uživamo u poslednjim prvenstvenim utakmicama ove sezone.

Stadion Luke Doboj/Foto arhiva Sport i mladi