Sloga vicešampion Prve lige Republike Srpske!

U poslednjem kolu Prve lige Republike Srpske, Sloga je u Doboju savladala Omarsku rezultatom 5:0.

FK Sloga Doboj

Odigrana je jedna dobra utakmica u kojoj se Omarska pokazala kao veoma jak protivnik, ali to nije bilo dovoljno protiv razigranih i očigledno motivisanih igrača Zorana Ćurguza. Sloga je držala utakmicu pod kontrolom, stvarala prilike koje su na najbolji način realizovane i pobijedila visokim rezultatom. Međutim, treba naglasiti da su igrači Omarske itekako pokazali svoje kvalitete, stvarajući odlične šanse da ugroze gol Danila Đulčića. Izostala je realizacija i nisu uspjeli doći do pogotka. Bez obzira na rezultat, pokazali su odličnu igru i mogu se uzdignute glave vratiti kući.

FK Omarska

Za Slogu su po dva puta pogađali Aleksandar Milaković i Uglješa Stevanović, a sa jednim golom u strijelce se ponovo upisao Dimitrije Zajić.

Dobojlije su ovom pobjedom protiv Omarske potvrdili drugo mjesto na tabeli m:tel Prve lige Republike Srpske i sa vicešampionskom titulom završili prvenstvo. Ukupno su osvojili 68 bodova, sedam manje od prvoplasirane Krupe koja ima 75 i za tri više od treće Slobode iz Novog Grada koja je ostala na 65 bodova.

Sloga je na pragu za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Trka je trajala čitavu sezonu. Sada se čeka rasplet već poznate situacije u kojoj Krupa najvjerovatnije neće u sledećoj sezoni učestvovati kao premijerligaš. Odluku će donijeti Savez, ali po svemu sudeći to bi trebala biti Sloga.

FK Sloga Doboj