Sloga Meridian pozitivno iznenadila sve i protiv Borca osvojila bod!

FK Sloga Meridian Doboj

U Modriči je odigrana utakmica 1.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, između FK Sloga Meridian Doboj i FK Borac Banja Luka. Rezultat neriješen 2:2.

FK Sloga Meridian Doboj

U ovoj utakmici Borac je bio apsolutni favorit i to potvrdio, ali samo u prvom poluvremenu. Tokom trećeg minuta utakmice banjalučki tim je poveo golom Aleksandra Vojnovića, a kada se igrao šesnaesti minut, na dva razlike je povisio Dejan Meleg iz slobodnog udarca. Kod rezultata 0:2 se otišlo na odmor.

Publika na utakmici Sloga Meridian-Borac

Međutim, u drugom poluvremenu Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba dobojskog kluba, vrši određene izmjene i Sloga Meridian se budi, preuzima kontrolu na terenu i počinje ozbiljno da napada na gol Banjalučana.

Uglješa Stevanović, FK Sloga Meridian Doboj

Agresivna i čvrsta igra Dobojlija daje rezultat. U kratkom vremenskom periodu postižu dva gola i dolaze do izjednačenja. Prvo je na 1:2 smanjio Uglješa Stevanović u šezdesetom minutu, a samo dva minuta kasnije, izjednačavajući gol postiže Aleksandar Milaković za konačnih 2:2.

Aleksandar Milaković,FK Sloga Meridian Doboj

Kada se sve sagleda,može se zaključiti da Borac ipak nije opravdao ulogu favorita, a da je Sloga Meridian prijatno iznenadila pune tribine ljubitelja fudbala i došla do prvog boda u najvišem rangu fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Vojvode Doboj

Veliku podršku svojim ekipama su dale navijačke grupe, dobojske Vojvode i banjalučki Lešinari. Navijanje je bilo veoma korektno sa obje strane.

Lešinari Banja Luka

Sloga Meridian: Đulčić (G), Dadić, Hasanbegović, Đorić, Stevanović, Milaković (K), Čolić, Starčević, Bilal, Stapić, Ristić//Dabić (G), Omić, Zajić, Popara, Šaula, Janković, Baštić, Trako (G), Jašarević. Glavni trener: Zoran Ćurguz. Pomoćni treneri: Anđelko Tadić i Slobodan Ostojić.

Borac: Ćetković (G), Begić, Mrkaić, Vojnović, Andrić, Spremo, Meleg (K), Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević//Pavlović (G), Strahinja, Ćorić, Gajić, Lukić, Čavić, Milojević, Popara, Zakarić. Glavni trener: Nenad Lalatović. Pomoćni treneri: Dragan Šarac i Vidak Bratić.