Sloga Meridian: Jagodić izvršio prozivku i ekipa počela sa prvim dijelom priprema!

Danas je u prostorijama dobojske Sloge Meridian izvršena prozivka, a zatim je održan i prvi trening u sklopu prvog dijela priprema za proljetni dio sezone.

Nakon izvršene prozivke, izjavu za medije dao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj…

Jagodić je prozivku izvršio uz prisustvo predsjednika kluba Miroslava Kršića, sportskog direktora Zlatka Maksimovića i generalnog sekretara Stefana Kršića.

Na prozivku se ukupno odazvalo svih dvadeset i pet igrača koje je Jagodić pozvao, među kojima i Boris Varga – novo pojačanje u redovima Sloge. Iskusni defanzivac je proteklu polusezonu igrao za RFK Novi Sad, a prethodno je nastupao za Radnički iz Niša, Pjunik iz Jerevana (Armenija), TSC iz Bačke Palanke itd. Pored Varge, najavljen je dolazak još dva nova igrača.

Igrači koji su prisustvovali prozivci: Šćekić (G), Trako (G), Gučmazov (G), Žilić (G), Perković, S.Dujaković, Nikolić, Milanović, Batar, Milojević, Tatić, Varga, Grabež, Kvesić, Handžić, Dadić, Popara, Redžić, Tahrić, Karać, Omić, N.Dujaković, Mrzić, Berbić i Vidić.

Narednih dana seniorskoj ekipi će biti priključeni novi igrači iz Sloginog omladinskog pogona, a to su golman Dragiša Kuzmić (junior), krilni igrač Dejan Delić (izlazni junior) i ofanzivni vezni igrač Siniša Ristić (izlazni kadet).

U zimskoj pauzi klub su napustili Toni Jović (transfer u Uzbekistan), Staša Baštić (planirana pozajmica u drugi klub), Obrad Starčević (planirana pozajmica u drugi klub), Andrej Bosnić (sa pozajmice vraćen u banjalučki Borac), Ognjen Šešlak (prešao u Akademiju FK Sarajevo), Pavel Baranov (trenutno nepoznat novi klub), Danilo Šipovac (trenutno nepoznat novi klub).

Nakon prvog dijela priprema koje će Sloga Meridian odraditi u Doboju, ekipa 23.januara putuje u Antaliju (Turska) gdje će odraditi glavni dio priprema u trajanju dvije sedmice. Nakon povratka iz Antalije, do početka prvenstva, pripreme će biti nastavljene u Doboju.