Sloga Meridian i Spartak remizirali, a Jagodić dao komentar u vezi meča!

Sloga Meridian je odigrala neriješeno prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema na Zlatiboru. Za protivnika je imala subotički Spartak, a rezultat je iznosio 2:2.

Sloga Meridian Doboj – Spartak Subotica

Kako je i najavio, Jagodić je od igrača koji su mu na raspolaganju sastavio dvije ekipe, od kojih jednu za prvo, a drugu za drugo poluvrijeme, a sve sa ciljem da protiv superligaša Spartaka pruži šansu svim igračima.

Prvo poluvrijeme utakmice se igralo uglavnom na sredini terena. Bilo je nekih poluprilika sa obje strane, a jednu od njih je iskoristio Hrstić u osmom minutu, postigao gol i doveo Spartak u minimalno vodstvo od 1:0, što će se ispostaviti kao konačan rezultat prvog dijela meča.

Drugo poluvrijeme je odmah krenulo u znaku Sloge Meridian. Igrači Vlade Jagodića su podigli ritam utakmice i krenuli ofanzivnije prema golu Subotičana. Kada se igrao pedeset i četvrti minut, igrači Spartaka prave prekršaj nad Zoranom Karaćem, koji je izveo slobodan udarac ipred šesnaesterca, postigao gol i poravnao rezultat na 1:1. Sloga Meridian je u drugom poluvremenu izgledala odlično i ostvarili su bolji posjed lopte iz kojeg su kreirali dobre akcije. U osamdeset i prvoj minuti, nakon odlične akcije koja je krenula sa sredine terena, Siniša Dujaković sa desne strane veoma dobro upućuje loptu u šesnaesterac Spartaka, najbolji u skoku je bio Pavel Baranov i glavom zabija za 2:1. Kada je ostalo nekih sedam minuta do kraja i kada su već svi bili ubijeđeni da će dobojski premijerligaš protiv subotičkog superligaša ostvariti pobjedu, nesmotrenu grešku pravi Elvir Trako, golman Sloge Meridian i bez nekog pritiska dodaje loptu protivničkom igraču, nakon čega Simin lagano poentira u prazan gol i dovodi Spartak do izjednačenja. Ubrzo je označen kraj veoma dobre utakmice, a konačan rezultat je iznosio 2:2.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian, prokomentarisao je današnju utakmicu.

“Uzimajući u obzir da je naš prvi protivnik na Zlatiboru bio Spartak iz Subotice, koji nema nijednog poraza u pripremama, ja sam već u najavi rekao da mene interesuje koliko će moja ekipa u dva poluvremena po četrdeset i pet minuta pružiti otpor Spartaku. Kada se pogleda da je na kraju 2:2, mislim da kolega Keržakov a i ja, možemo biti zadovoljni, jer osnovni princip u ovim pripremnim utakmicama je da se niko ne povrijedi, a da odradimo ono što je planirano. To je danas tako i prošlo, mada je utakmica bila vrlo dinamična i oštra”.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

Rezultat 2:2 govori o tome da smo ponovo postigli dva gola kao i protiv Kapfenberga, a to me veseli. Ali i primili smo dva gola što me uopšte ne veseli. Iz toga razloga smatram da će biti mnogo rada u tom nekom defanzivnom dijelu. Nije realno u ovom trenutku da ja sada rezultat sa Spartakom devalviram, ali uvijek ću reći da nema euforije nikakve, a ovaj rezultat sa Spartakom nije euforičan jer smo imali vodstvo 2:1 do samog kraja utakmice kada smo katastrofalno pogriješili, gdje je naš golman odigrao čistu loptu protivničkom igraču a ovaj lagano postigao gol. Bilo bi ljepše da smo pobijedili, ali ponovo kažem da nije bio imperativ pobjeda. U ovom trenutku meni je najbitnije da igrači odrađuju trenažni proces. Ovo im je sada najteži period jer povećavamo intenzitet treninga a sam obim rada govori da nemamo slobodnog dana u ovim pripremama. Svaka tri dana igramo utakmicu i to samo po sebi daje veliki značaj.

Sloga Meridian Doboj

Kažem da nema euforije, ali mislim da ćemo imati respektabilnu i konkurentnu ekipu. Mi smo govorili da ćemo angažovati igrače za koje znamo šta mogu. Današnja utakmica, bez obzira što je to kvalitetna ekipa Spartak, pokazala je da smo mnogo, mnogo bolji u posjedu lopte nego što smo prije bili . Uigravaćemo mi i kontranapad i ostale tranzicijske stvari, ali potenciramo posjed lopte. Pohvaliću ja ekipu, bez obzira na mnogo grešaka koje su se dešavale u oba poluvremena, jer sam ravnopravno želio da podijelimo opterećenje, a da ekipe imaju i iskusnije i mlađe igrače. Nema tu zamjerki velikih, naravno da svako treba sebe da analizira i nađe sebe , svoje greške ili svoje dobre stvari . Može se reći da smo danas uspješno završili dan, sutra i prekosutra su po nova dva treninga, a u utorak utakmica protiv Rudara iz Pljevalja u kojoj će jedna grupa igrača dobiti veću minutažu i na taj način ćemo vrednovati rad. Ja sam igračima rekao da oni sami sebe stavljaju ili izbacuju iz tima. Za klub je najbolje da najspremniji i najbolji igraju. Nema tu nekih većih zamjerki, a neću nikoga pojedinačno ni pohvaljivati, mi treba da budemo zdrav kolektiv kako bi došli do naših ciljeva” – rekao je Jagodić.

Sloga Meridian Doboj

Sloga Meridian Doboj: Šćekić (G), Starčević, Perković, Milanović (K), Tatić, Dadić, Popara , Tahrić, Šešlak, Šipovac, Stevanović // Trako (G), S.Dujaković, Milojević, Nikolić, Omić, Handžić, Redžić, N.Dujaković, Karać, Bosnić, Vidić // Baranov, Gučmazov (G). Trener: Vlado Jagodić.

Spartak Subotica: Vulić, Tanasijević, Bugarin, Bogićević, Kerkez, Miodragović, Đurasović, Mijić,Todoroski, Bijelović, Hrstić // Dulić, Đurasović, Vidović, Kolarić, Stajković, Jocić, Alfonso, Tošeski, Bonsu, Rošević, Pavlović, Colins, Simin. Trener: Aleksandar Keržakov.