Sastaju se dobojska Sloga Meridian i tuzlanska Sloboda!

Dobojska Sloga Meridian i tuzlanska Sloboda sastaju se u utorak /12.jul/ na stadionu Fudbalskog kluba Svatovac u mjestu Poljice (Lukavac), gdje će od 18:00 časova odigrati prijateljsku utakmicu koja je ujedno generalka za dobojski tim.

FK Sloga Meridian Doboj

Zbog veoma kratkog perioda koji je imao da formira ekipu za najviši rang fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini, Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj, prethodne pripremne utakmice je uglavnom koristio kako bi procijenio mogućnosti svakog igrača pojedinačno i nije obraćao veliku pažnju na rezultate. Međutim, utakmica sa Slobodom je pravi način da se sagleda potencijal cijele ekipe, jer ubrzo počinje prvenstvo. Očekivati je da će iskusni  trener dobojskog kluba na teren poslati startnih jedanaest i nastojati da se ostvari  dobar rezultat.

Zoran Ćurguz/Šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj

Želja za Premijer ligom Bosne i Hercegovine i nadmetanje sa najboljim ekipama u državi, među igračima Sloge Meridian ne jenjava, a optimizam postoji kada je i prijateljski susret sa Slobodom u pitanju.

Dimitrije Zajić i Obrad Starčević/FK Sloga Meridian Doboj

Dimitrije Zajić, igrač koji je protekle sezone pokupio simpatije navijača dobojskog kluba i koji je uvijek pobjednički raspoložen, u meču sa Slobodom očekuje povoljan rezultat:

Generalna proba je pred nama.Nešto nalik prvenstvenoj utakmici gde svaki igrač mora biti fokusiran i spreman da ispuni zahteve stručnog štaba.Sloboda je pretrpela dosta promena što se tiče igračkog kadra, slično kao mi i mislim da će nam ova utakmica poslužiti kao dobra provera. Očekujem zanimljivu utakmicu i naravno, povoljan rezultat.

Obrad Starčević, igrač koji je ponikao na dobojskim Lukama, smatra da će zahtjevne pripreme koje je ekipa prošla, omogućiti dobar plasman Sloge Meridian u predstojećoj sezoni:

Generalku igramo protiv tuzlanske Slobode i nadamo se jednoj dobroj utakmici. Što se tiče  priprema, one su bile zahtjevne ali zato smo spremni za početak naše prve i ujedno istorijske sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Došlo je mnogo novih igrača koji su veoma kvalitetna pojačanja i mislim da imamo šta pokazati kao tim.