Rukometašice ŽRK Bosna Tešanj počele sa pripremama!

Nedavno je osnovan ŽRK Bosna Tešanj. Ekipa je do sada djelovala u sklopu istoimenog rukometnog kluba u Tešnju i tako naslijedila ostvarene rezultate ženske ekipe iz proteklog vremena.

ŽRK Bosna Tešanj

ŽRK Bosna Tešanj se takmiči u Prvoj ligi FBiH. Pred rukometašicama i trenerima ovog tešanjskog sportskog kolektiva je predstojeća sezona i ekipa je već počela sa pripremama.

Dino Sinanović, predsjednik i glavni trener kluba, rekao je da ženski rukomet u Tešnju ima svijetlu budućnost i da su u klubu ponosni što Tešanj ponovo ima ženski rukometni klub ..

Dino Sinanović/ŽRK Bosna Tešanj

Proteklu sezonu smo odigrali u sklopu RK Bosna Tešanj i ostvarili peto mjesto u Prvoj ligi FBiH. Ovaj rezultat ima veliki značaj, imajući u vidu da je ženski rukomet u Tešnju bio ugašen davne 2012.godine.

Sinanović je objasnio kako je došlo do osnivanja Ženskog rukometnog kluba Bosna Tešanj..

Početkom šestog mjeseca uslijedilo je razdvajanje RK Bosna na muški i ženski klub. Tako je pokrenut i postupak zvaničnog osnivanja ŽRK Bosna Tešanj.
Nakon okončanja kompletne procedure oko registracije, u Tešnju sa ponosom možemo reći da ponovno imamo ženski rukometni klub kao samostalno udruženje građana.

Sinanović je početkom mjeseca održao i prvu prozivku, a počele su i pripreme za predstojeću sezonu..

ŽRK Bosna je održao svoju prvu zvaničnu prozivku 04.jula. Na prozivku se odazvao kompletan sastav ekipe, odnosno sve djevojke koje su igrale proteklu sezonu.
Novo prvenstvo bi trebalo početi krajem septembra ili početkom oktobra.
Ambicije kluba su ponoviti prošlogodišnji rezultat i dobiti na popularizaciji ženskog rukometa i sporta generalno u našem gradu.

ŽRK Bosna Tešanj

Pored predstojeće sezone u Prvoj ligi FBiH, rukometašice Bosne će uzeti učešće i na dva međunarodna rukometna turnira, a Sinanović ističe da je u pripremi i prvi međunarodni turnir u organizaciji ŽRK Bosna Tešanj..

Klub je u planu uzeti učešće na dva međunarodna rukometna turnira…od kojih je jedan u Bijeljini, a drugi u Slavonskom Brodu. Trenutno smo u pripremi organizacije i svog prvog međunarodnog turnira. Naš turnir će se održati polovinom septembra, a dolazak su potvrdile ekipe Slavonskog Broda iz Hrvatske i Ulcinja iz Crne Gore. Čekamo još potvrdu četvrte ekipe sa prostora Bosne i Hercegovine.