Juniori dobojske Sloge Meridian odigrali prvu utakmicu u Premijer omladinskoj ligi BiH!

U 1.kolu Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine za juniore, Zrinjski je u Doboju pobijedio Slogu Meridian rezultatom 3:1.

Juniori: FK Sloga Meridian Doboj – HŠK Zrinjski Mostar

Za dobojsku Slogu Meridian je ovo bila prva premijerligaška utakmicu u istoriji kluba. Zrinjski je u ovom susretu i bio favorit, ali igrači Vedrana Sofića su pokazali da juniorska ekipa dobojskog kluba nije slučajno u najvišem rangu fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Juniori FK Sloga Meridian Doboj

Imala je Sloga Meridian svoje prilike ali iste nije iskoristila. Nešto zbog manjka iskustva u premijerligaškim utakmicama, nešto zbog loše sportske sreće, a ni protivnik poput odlične ekipe Zrinjskog nije dozvolio da igra ide u korist domaćina.

Juniori HŠK Zrinjski Mostar

Tim iz Mostara je iskoristio svoje šanse i zasluženo ponio sva tri boda u Mostar. Međutim, stiče se utisak da je za juniorsku ekipu Sloge Meridian važnija činjenica da se mogu nositi sa premijerligaškim ekipama kao što je Zrinjski i da u svojoj prvoj utakmici Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, nisu oborili glave pred favoriziranom ekipom.

Juniori: FK Sloga Meridian Doboj- HŠK Zrinjski Mostar

Časno su izašli na teren, pokazali svoje trenutne mogućnosti i pozitivno iznenadili sve one koji mogu realno sagledati kompletnu situaciju u kojoj se nađu ekipe koje prvi put u svojoj istoriji igraju u najvišem rangu fudbalskog takmičenja.

Juniori: FK Sloga Meridian Doboj – HŠK Zrinjski Mostar

Vedran Sofić, trener juniorskog tima Sloge Meridian ističe da je potrebno vrijeme kako bi se njegovi igrači prilagodili načinu igre u premijerligaškim utakmicama..

Vedran Sofić, trener juniora FK Sloga Meridian Doboj

Prvo bih čestitao ekipi Zrinjskog na pobjedi i na jednoj dobroj, fer i korektnoj utakmici. Mi smo imali svoje prilike i ostaje žal što ih nismo iskoristili. Nastojaćemo da našu igru dignemo na još veći nivo. Međutim, moramo biti svjesni da je u istoriji kluba ovo bila prva juniorska utakmica u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Velika je razlika u kvalitetu ekipa između onih sa kojima smo do sada igrali u Omladinskoj ligi BiH, u odnosu na ove ekipe u Premijer ligi BiH. Ne treba zaboraviti da smo sada u elitnom rangu fudbalskog takmičenja i da su premijerligaške ekipe mnogo kvalitetnije u svim segmentima. Potrebno je vrijeme da se moji igrači naviknu na mnogo čvršću i bržu igru, pa mogu slobodno reći i kriterijume suđenja gdje se prekršaji ne dosuđuju olako. Sve su to veoma bitne stvari koje igrači moraju prvo da shvate, a onda da se svemu i prilagode. Radićemo na tome i vjerujem da možemo ostvariti pomak u tom smislu. Drago mi je što je na ovoj utakmici publika bila prisutna u velikom broju. Ovom prilikom zahvaljujem za podršku koju smo dobili. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama ostvariti i prvu pobjedu, i na taj način obradovati naše navijače.

Golove za Zrinjski su postigli Luka Spajić (13’) a dvostruki strijelac je bio Mustafa Numanović (28’ i 70’). Gol za Slogu Meridian je postigao Adrian Kurtinović (65’).

Posebnu pažnju i aplauze publike dobio je Tarik Jašarević, igrač Sloge Meridian. Nedavno je debitovao u Premijer ligi BiH igrajući za seniorski tim Sloge Meridian. Na ovoj prvoj premijerligaškoj juniorskoj utakmici Jašarević je nosio kapitensku traku.

Juniori: FK Sloga Meridian Doboj – HŠK Zrinjski Mostar

Sloga Meridian: Žilić (G), Kitić, Bašić, Lukić, Omić, Jelić, Mujanović, M.Delić, Kurtinović, Jašarević (K), Hatičić// Durmić (G), Cvjetković, Jozinović, D.Delić, Blagojević, Arsić, Manojlović. Trener: Vedran Sofić.

Zrinjski: Pušić (G), Mijatović, Tustonja, Spajić, Berberović-Malkočević, Blažević, Numanović, Kozina, Berbić, Prskalo (K), Šakota//Bradavica (G), Pandža, Cvitković, Vukajlović, Milićević, Fetahović, Ostojić. Trener: Dalibor Cvitanović.