MRK Sloga: Cilj popraviti plasman u odnosu na prethodnu sezonu!

DOBOJ – Rukometaši Sloge počeli su sa pripremama za narednu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Prozivku su izvršili trener Dejan Vasilić i njegov pomoćnik Peđa Dejanović.

Igračima se obratio predsjednik Skupštine MRK Sloga Vojislav Rađa. Cjelokupne pripreme biće odrađene u Doboju, na Stadionu sportskih igara i teretani. Dogovorene su četiri prijateljske utakmice, kao i nastup na Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona. Do početka prvenstva odigraće se i završnica Kupa Republike Srpske u Istočnom Sarajevu. Start Premijer lige zakazan je za 10.septembar.

“Željni smo treninga i sada nam predstoji fizička priprema, kao i uigravanje do početka sezone. Nadam se da ćemo raditi dobro i ispuniti sva očekivanja koja smo zacrtali i da će nas povrede mimoići. Na nama je da radimo, borimo se, trudimo da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Da ne bude previše ambiciozno, ja sam to u dosadašnjoj karijeri  uradio i što da ne… i prvo mjesto da budemo. Probat ćemo napraviti najbolji rezultat a ljestvica će pokazati gdje smo i šta smo. Ekipa je ostala na okupu. Ima tu par mlađih igrača, nadam se da će iskoristiti priliku i da ćemo dobiti bar jednog ili dvojicu korisnih igrača od njih. Želim im sreću i nek se izbore” rekao je igrač Sloge Vladan Đurđević.

Stručni štab Sloge će nastojati da provede kvalitetne pripreme, a na utkmicama će se raditi na taktici i uigravanju ekipe. Ekipu su u odnosu na prethodnu sezonu napustili Miloš Trifunović i Nikola Knežević. Dogovorena je saradnja sa Slobodanom Simićem koji je ponikao u Slogi, te Stankom Stankovićem koji je prethodnu polusezonu odigrao u Derventi. Planirane su četiri utakmice i to: 10.avgusta u Maglaju protiv istoimenog domaćina, tri dana kasnije Sloga će u goste Gradačcu, 17.avgusta će ugostiti ekipu Krivaje, a 20.avgusta planiran je revanš protiv Maglaja. Zatim slijedi rukometni TV turnir šampiona, a Sloga će igrati protiv PPD Zagreba, Sent Galena i Tatran Prešova, kao i posljednjeg dana turnira utakmicu za plasman.

“Došlo je vrijeme da počnemo, bilo je dosta odmora. Iako su momci trenirali individualno, sada krećemo sa pripremama. Ambicije su da budemo među prve četiri ekipe. To mislim da zaslužujemo sa ovim rosterom koji imamo. Prošle sezone smo malo kiksali, završili smo sedmi. Nadam se da ćemo ispraviti neke greške, da su momci malo stasali i dobili veće iskustvo. Mnogo je lakše raditi kada imamo u ekipi većinu svoje djece. Od dvadeset i pet igrača koji su u rosteru, sedamnaest je poniklo u Doboju, tako da smo zadovoljni jer znači da škola rukometa dobro radi. Nadam se da ćemo nastaviti tako i da ćemo iznjedriti još neke prvotimce. Turnir nam uvijek dođe u nezgodno vrijeme, početak je priprema, a ekipe su veoma kvalitetne. To će za ove naše mlade momke biti dragocjeno iskustvo” rekao je trener Sloge Dejan Vasilić.

Uprava kluba će nastojati da obezbijedi sve uslove za nesmetan trenažni proces, kako bi se ekipa što bolje pripremila za rukometni turnir i prvenstvo.

“Uprava kluba i Grad Doboj, kao i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, prepoznali su da je Sloga jedan od klubova koji je od posebnog interesa za sport Republike Srpske. Ja se prvo njima zahvaljujem jer bez njih bi naš klub vrlo teško funkcionisao. Najbitnije je da smo se okupili i počeli rad. Mene najviše interesuje da je od devetnaest igrača koji su danas prisutni, većina igrača iz naše škole. Jedan sistematičan rad sigurno daje rezultate. Mi smo dobar primjer da se uz vrhunske rezultate, dobru organizaciju i rad sa mladima može napraviti baza od domaćih igrača. To je jedan projekat koji smo počeli prije tri, četiri godine, a to je vraćanje igrača iz Doboja u klub. Nadam se da će sportski rezultati biti malo bolji nego što su bili prošle godine. Naša ekipa je u svakom slučaju kvalitetnija nego što je bila. Da li će to štimati sve kako treba, zavisi od uprave kluba koja treba da obezbijedi uslove, a na trenerima i igračima je da sportskim rezulltatom to pokažu na terenu” istakao je Vojislav Rađa, predsjednik Skupštine MRK Sloga Doboj.

Prvom treningu prisustvovali su sljedeći igrači: Milutin Bogdanović, Božidar Bajović, Rajko Maričić, Slobodan Simić, Ilija Krajina, Dušan Miličević, Nemanja Peštić, Bogdan Peštić, Marinko Blagojević, Bojan Tulendić, Vladan Đurđević, Vladan Marković, Danilo Ristić, Radomir Stojanović, Nikola Đurić, Luka Kulušić, Andrej Lazić, Đorđe Ristić. Naknadno će se pripremama priključiti Vladimir Stanković i Stanko Stanković.