Jagodić: Skupe greške igre u gostima pod hitno popraviti… okrećemo se narednim utakmicama!

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba dobojske Sloge Meridian, dao je izjavu vezano za poraz njegove ekipe u gostujućoj utakmici protiv Veleža u kojoj je domaćin slavio sa 4:2.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

“Utakmica u kojoj se događalo mnogo toga očekivanog i neočekivanog. Vjerovatno ćemo nekada ubuduće i žaliti za ipak olako ispuštenom šansom da napravimo još jedan zapažen rezultat u gostima. Mnogo ružno vrijeme za utakmicu, kao i nestanak struje u 68. minutu kod rezultata 2:2, nismo mogli pretpostaviti. Ali jasno smo znali kako će Velež igrati i ponašati se i kada ima rezultat i kada stišće protivnika nošen frenetičnim navijačima jer nema rezultat. Iako smo sve to predvidjeli, napravili smo mnogo tehničkih grešaka i primili golove koji se u ovakvim utakmicama ne smiju primati. Pogotovo prva dva. Ponovo smo bili efikasni te smo postigli dva lijepa gola te promašili tri izgledne situacije, i to je odlična stvar. U poslednje tri utakmice smo postigli sedam golova, ali…primljeni golovi zabrinjavaju i to pod hitno moramo popraviti u igri u gostima. Očigledno je da su to mnogo “skupe” pogreške te će uslijediti neophodne promjene vrlo brzo” – rekao je šef stručnog štaba Sloge Meridian.

Okrećemo se već prvoj narednoj obavezi a to je Kup utakmica u srijedu u Bijeljini, pa u nedelju ponovo domaća utakmica protiv iznenađujuće dobrog GOŠK-a iz Gabele. Iako je energetska potrošnja ogromna, ova dva susreta jednostavno moramo riješiti u svoju korist i ući u potpuno miran nastavak sezone” – zaključio je Jagodić.