Jagodić: Protiv Sarajeva nemamo šta izgubiti, a možemo mnogo dobiti!

Vlado Jagodić, trener dobojske Sloge Meridian, najavio je gostujuću utakmicu protiv Sarajeva..

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

“Teško vrijeme za nas da gostujemo Sarajevu. Tačno je da ne igramo na Koševu nego na Bilinom polju, što mene lično veseli jer sam na tom stadionu prije imao dobre rezultate sa Čelikom i sa mladom reprezentacijom. Problem za nas je što smo u prethodnoj utakmici, prvoj pod mojim vodstvom i na stadionu u Doboju, odigrali tako kako smo odigrali a to je kontra od onoga što sam ja planirao. Mislio sam da možemo odigrati pozitivnim rezultatom protiv Veleža i da bi nam to bio vjetar u leđa sada u susretu sa Sarajevom, međutim nije bilo tako”.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

“Sarajevo je diglo formu i popravilo rezultate. Kolega Varešanović je očigledno našao dobitnu kombinaciju, a ja moram reći da je još uvjek tražim. Prvo poluvrijeme protiv Veleža me puno razočaralo, jer nismo ništa radili što je trebalo da uradimo. Budemo li tako djelovali protiv Sarajeva, mogla bi se ne daj Bože ponoviti ona utakmica koja je odigrana prije izvjesnog vremena, kada je Sloga Meridian vodila 1:0 a na kraju izgubila 4:2. Ja jesam uvijek optimista, ali prijetiti Sarajevu ili davati bombastične izjave da idemo po bodove protiv Sarajeva, zaista bi bilo u ovom trenutku neumjesno. Može to tumačiti ko kako hoće, mi smo svjesni svoje situacije trenutno, ali niko nam ne može zabraniti da mi izađemo na teren, da se borimo i da izborimo povoljan rezultat”.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

“Kapiten Milanović je protiv Veleža zadobio nezgodan udarac u koljeno i on ne može da trenira sa ekipom. Njegovo neigranje bi nam mnogo usložilo situaciju i moramo razmišljati kako to riješiti. Međutim, ovih dana smo kvalitetno radili i mislim da će Sloga Meridian u petak biti bolja nego protiv Veleža. Za koliko i za šta će nam to biti dovoljno…vidjećemo. Ja kao trener moram reći, da bih bio prezadovoljan da barem bolje djelujemo i da bolje odigramo. Iako je poboljšalo formu i Sarajevo ima određene probleme u domaćim utakmicama, jer su više puta mijenjali stadione i vjerujem da im je to prilično teško. Ja ih izuzetno cijenim, to je veliki klub i ja sam svojim igračima rekao da nemamo šta izgubiti protiv Sarajeva, a možemo mnogo dobiti”.

“Naravno da će u našem timu biti nekih promjena. Ne volim nedisciplinu i ne volim neispunjavanje taktičkih zadataka. Ja jesam kratko sa ekipom, međutim i moj prethodnik je to radio na sličan način i ja znam da to nije neizvodljivo. Svi oni koji trenutno igraju u Slogi Meridian moraju znati da se samo maksimalnim angažmanom možemo izboriti za konačan cilj, a to je da Sloga Meridian i sljedeće sezone igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će u petak biti zanimljiva utakmica i žao mi je da naša navijačka grupa ne može da putuje u Zenicu jer je to zamjenski stadion”.

FK Sloga Meridian Doboj

Utakmica 25.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Sloge Meridian igra se u petak, 07.aprila 2023. sa početkom u 20:00 časova. Zbog rekonstrukcije stadiona Koševo, utakmica će se odigrati na stadionu Bilino polje u Zenici.