Dodatni problemi za Slogu Meridian i trenera Vladu Jagodića!

U redovima Sloge Meridian mnogo igrača je povrijeđeno, a tek što su neki koliko – toliko sanirali povrede i skoro počeli sa prilagođenim treningom, pojavljuju se nove povrede i novi problemi.

Sve je to pred sutrašnji meč sa Sarajevom stvorilo nezavidnu situaciju za Slogu Meridian i otežavajuće okolnosti treneru Vladi Jagodiću u sastavljanju ekipe.

Duže vrijeme zbog povrede nema Luke Kulenovića, kojeg neće ni biti do kraja sezone. Karlo Stapić je nedavno operisan zbog problema sa trbušnim zidom, a zbog slične povrede je van stroja i Tony Livančić. Novi problem za ekipu Sloge Meridian su povrede Pavela Baranova i kapitena Milana Milanovića u prošloj utakmici protiv Veleža.

Baranovu je jutros dijagnosticirano napuknuće trtične kosti i mora mirovati, a Milanović je zadobio nezgodan udarac u koljeno i teško se može očekivati da sutra bude na terenu protiv Sarajeva. Prethodno je bio povrijeđen i napadač Uglješa Stevanović, koji je prošlu utakmicu odigrao drugo poluvrijeme. Mario Krstovski od kojeg se mnogo očekuje u ostatku prvenstva i borbi Sloge Meridian za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, priključio se treninzima ekipe nakon provedenih terapija zbog ranije povrede, ali stanje po pitanju njegove povrede je rovito i nepoznato je koliko trener Jagodić može računati na njega u sutrašnjem meču sa Sarajevom.

Utakmica 25.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Sloge Meridian igra se u petak, 07.aprila 2023. sa početkom u 20:00 časova. Zbog rekonstrukcije stadiona Koševo, utakmica će se odigrati na stadionu Bilino polje u Zenici.