Jagodić: Pardona nema, mi se moramo pitati na svom terenu!

Utakmicu 26.kola Premijer lige BiH između Sloge Meridian i Posušja, u razgovoru za naš portal najavio je trener dobojskog tima Vlado Jagodić.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

Šef stručnog štaba Sloge Meridian napominje da njegova ekipa nema velikog izbora i da je pobjeda cilj ovog susreta..

Dobro je da u ovom trenutku Sloga Meridian odlučuje sama o svojoj sudbini. Bod koji smo osvojili protiv Sarajeva, trebao bi da bude dobar vjetar u leđa. Nama je sada svaka domaća utakmica kvalifikaciona, ali uopšte ne zaspostavljamo i gostujuće utakmice. Gledajući šta se dešava na drugim terenima, vidi se da u ovoj ligi može svako svakog da iznenadi. Ako želimo ovjeriti bod protiv Sarajeva, mi nemamo drugog izbora nego da ostvarimo pobjedu protiv Posušja.

Sloga Meridian Doboj

Tokom razgovora, Jagodić je prokomentarisao protivničku ekipu…

Poslije niza negativnih, Posušje je došlo do pozitivnog rezultata na svom terenu protiv Slobode. Dolaskom Branka Karačića, ekipa Posušja je neke stvari korigovala ili čak i promijenila. Vidimo da su angažovali Georgijevića, inače dobrog centarfora koji već zna šta je Premijer liga BiH jer je ranije igrao za Velež. Znači, dodatno moramo razmišljati da će pored Jovića, pored Gabrijela Bobana, najvjerovatnije u samom vrhu napada biti i Georgijević.

Trener dobojskog premijerligaša smatra da bodovi protiv Posušja ne bi smjeli biti ispušteni…

Poslije prethodne domaće utakmice protiv Veleža, vidjeli smo kakvu smo sebi štetu napravili. Međutim, ja se nadam da će i sada odziv publike biti u impozantnom broju da nam pomogne. Mislim da smo se vratili iz jedne negative i nama stvarno treba takva podrška u ovom trenutku da dođemo do tri boda, da svi zajedno napravimo jednu finu situaciju kako bi mogli rasterećenije putovati na gostovanja. Svaki kiks kući ponovno usložnjava stvari i onda moramo tražiti gostujuće bodove, a ne treba zaboraviti da sada ulazimo u seriju obračuna sa direktnim konkurentima za opstanak u Premijer ligi BiH. Samim tim, čitave sedmice upozoravam igrače da šansa koja nam se pruža protiv Posušja, ne smije biti ispuštena. Naravno, u fudbalu je najteže ono nešto što se mora. Tada postoji doza psihološkog opterećenja i zavisi kako će ko reagovati od igrača. Međutim, ja vjerujem u ovu ekipu.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

Jagodić je ponovio da su najzdraviji i najspremniji igrači njegov prvi izbor za svaku utakmicu, pa tako i za ovu protiv Posušja…

Najvjerovatnije nećemo moći računati na stopera Nikolića. Napravio je četiri dana pauze nakon utakmice protiv Sarajeva, a ja se i dalje držim načela da su najzdraviji i najspremniji igrači prvi moj izbor za utakmicu. Kapiten Milanović se vratio i trenira normalno, a znajući da je iskusan igrač mislim da može na iskustvo nadoknaditi nedostatak određenog broja treninga. Ono što zabrinjava je složena situacija oko golmana Brajlovića i da ne napominjem Baranova koji je po meni zlata vrijedan igrač, međutim došli smo u situaciju da ga nemamo do kraja prvenstva, kao još nekih igrača koje sam ranije spominjao. Ipak imamo dovoljan izbor igrača da u ovom trenutku možemo kvalitetno napraviti odabir taktike. U svojoj glavi već imam nekih deset imena za ovu utakmicu. Sigurno je da ćemo u utakmicu ući odlučni kako bi napokon došli do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone.Mislim da ova efikasnost koju imamo, mora da utiče na to da smanjimo broj primljenih golova na glupe načine, jer i tome mora jednom da dođe kraj.

Na kraju razgovora, šef stručnog štaba Sloge Meridian je pozvao navijače da ponovno pruže podršku…

Pozivam sve navijače da dođu da nas bodre, a mi ćemo zaista dati sve od sebe da napravimo protiv Posušja ono što je Posušje napravilo protiv Slobode. Ugostićemo ih, ali ovdje pardona nema i mi se moramo pitati na svom terenu.

Sloga Meridian Doboj

Utakmica između Sloge Meridian i Posušja odigraće se u subotu, 15.aprila 2023.godine, sa početkom u 16:00 časova, na stadionu Luke u Doboju.