Jagodić dao izjavu uoči druge prijateljske utakmice na Zlatiboru!

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian, dao je izjavu za medije uoči druge kontrolne utakmice koju dobojski klub igra na Zlatiboru u sklopu ljetnih priprema.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

Protivnik je Rudar iz Pljevalja, a meč je zakazan za sutra (utorak, 11.jul) od 16:30 časova.

Jagodić je naglasio da će kroz pripremne utakmice početi dizati minutažu određenom broju igrača, ali da neće spuštati intenzitet rada u toku priprema.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

Sutrašnjim danom ulazimo u drugu kontrolnu utakmicu ovdje na Zlatiboru. Međutim, mi ne spuštamo intenzitet rada i obim. Ne želim to raditi jer smo došli da se pripremamo. Ove utakmice služe da se ekipa uigrava i da određenom broju igrača rastu minute, koji su do sada najviše pružili i koji su realno u nekom planu. Naravno, prisutna je i ona trenerska floskula da su svi momci u planu i da su svi kandidati, ali ipak je realnost da se mora selektirati brzo i da se moraju dizati minute. Tako da je sutra u planu da jedna grupa igrača odradi šezdeset minuta, a ostali trideset. Ta grupa igrača što će sutra igrati trideset minuta, u sljedećoj utakmici će igrati šezdeset. Da li će to biti u utakmici sa FK IMT ili sa FK Inđija, ja ću to još da procijenim, jer ćemo tada igrati dvije utakmice u dva dana”.

Sloga Meridian Doboj

U svakom slučaju nastavljamo i ide sve po planu. Srećom nema povreda. Starčević ima određenih problema, ali banalnost jedna, a to je žulj na nozi. Svakako da to može biti nezgodno i vidjećemo da li ćemo njega sutra koristiti ili da se to malo sanira. Ne treba zaboraviti da mi poslije ove utakmice, prekosutra polovimo boravak ovdje na Zlatiboru. Tada ćemo napraviti blagu pauzu, odnosno daću igračima jedno poslijepodne slobodno. Ostalo nema ništa više slobodno, jer moramo raditi”.

Sloga Meridian Doboj

“Očekujem od igrača da sutra protiv Rudara iz Pljevalja pokažu više nego protiv Spartaka. Mislim da je to realno očekivati. Tačno je da su umorni, ali pripreme su i moraju se nositi sa tim. Pomak u drugom poluvremenu protiv Spartaka je bio veliki u odnosu na utakmicu sa Kapfenbergom, tako da ću biti zadovoljan ako i sada protiv ekipe Rudara iz Pljevalja, takođe vidim pomak u igri moje ekipe. Moramo smanjiti broj grešaka, jer to će možda biti i presudno u našim prvim prvenstvenim utakmicama . Danas smo imali i video analizu utakmice protiv Spartaka i skrenuta je pažnja na te baš katastrofalne greške, tako da očekujem veoma manji broj grešaka u sutrašnjoj utakmici. Imam pravo da se nadam da ćemo kroz dobru igru u sredini terena stvoriti prilike i da ćemo nastaviti ovu našu efikasnost, jer dali smo četiri gola u dvije utakmice. Optimista sam i za sutra, jer ćemo odigrati ofanzivno. Međutim, ova grupa igrača da izvuče šezdeset minuta i da sve prođe bez povreda, to će biti najveći dobitak” – rekao je Jagodić.