Futsaleri Doboja od naredne sezone u Prvoj ligi futsala FSRS!

Doboj je kao domaćin poražen od Brotnja u drugom play-out meču ove dvije ekipe rezultatom 2:5 i na taj način izgubio status premijerligaša.

Foto arhiva Sport i mladi

Futsal klub Doboj nije uspio izboriti opstanak u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine i od naredne sezone takmičenje nastavlja u Prvoj ligi futsala Republike Srpske. Međutim, Doboj je stvorio odličnu bazu mladih futsalera (uglavnom juniora), koji su među dominantnijim juniorskim futsal ekipama u Bosni i Hercegovini i nema sumnje da dobojski futsal klub, sada veoma podmlađen, može već od sljedeće sezone ponovo krenuti u borbu za povratak u premijerligaško društvo.

Doboj je fokus stavio na mlade snage po cijenu ispadanja iz najvišeg ranga bosanskohercegovačkog takmičenja u futsalu, i na kraju je ispao, ali sa stvaranjem sopstvene baze mladih igrača dugoročno je uradio nešto pozitivno što mnogi drugi klubovi nisu. To će buduće vrijeme sigurno i pokazati…

Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Na kraju, nema sumnje da će ljubitelji futsala i narednu sezonu uživati u igrama dobojskih futsalera, jer Prva liga futsala FSRS je kvalitetna, a sa mladim dobojskim futsalerima sigurno će biti još kvalitetnija.

Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi