U PRIJATELJSKOM SUSRETU SLOGA MERIDIAN SAVLADALA TUZLA CITY!

Na stadionu Luke u Doboju odigrana je prijateljska utakmica između FK Sloga Meridian i FK Tuzla City. Pobjedu je slavila dobjska ekipa Sloge Meridian rezultatom 3:1.

FK Sloga Meridian Doboj

Iako se radilo o prijateljskom susretu, na kraju se stekao utisak da su obje ekipe itekako željele pobjedu.Odigrana je dobra i čvrsta utakmica, a publika je mogla biti zadovoljna sa viđenih četiri gola i više dobrih akcija od strane oba tima.

FK Tuzla City

Povela je tuzlanska ekipa golom Mladena Veselinovića. Ispostavilo se da je to jedini gol u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo kod rezultata 0:1 u korist gostiju.

Početkom drugog poluvremena bilo je jasno da igrači Zorana Ćurguza žele napraviti preokret i da oni budu pobjednici ovog meča. Krenuli su odlučnije prema protivničkom golu i rezultat nije izostao.

Sloga Meridian – Tuzla City

Prvo je šutom iz slobodnog udarca izjednačio Dimitrije Zajić. Za preokret je pogodio Luka Kulenović nakon fantastične asistencije od strane Maria Krstovskog, a treći gol za Slogu Meridian je na samom kraju utakmice postigao Obrad Starčević i ovjerio pobjedu rezultatom 3:1.

Sloga Meridian – Tuzla City

Sloga Meridian: Trako, Stapić, Čolić, Milanović, Dadić, Zajić, Đorić, Milaković,Basrak, Kulenović, Ristić//Đulčić, Šaula, Krstovski, Popara, Hasanbegović, Stevanović, Starčević, Baštić, Janković, Omić. Trener Zoran Ćurguz.

Tuzla City: Fejzić, Gavrić, Eleouet, Nargalić, Kajšarević, Veselinović, Mešinović, Mišić, Hrkač, Ferreyra, Mendes// Coulibaly, Pilaković, Redžić, Nukić, Smajlagić, Rekić, Kuzmanović, Šehić, Bajrić, Burić, Čeliković, Mehidić, Sejdinić. Trener Dragan Jović.