Sara Tripić ponovo prva!

Desetogodišnja dobojska teniserka Sara Tripić osvojila je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu Sarajeva u kategoriji do dvanaest godina.

Sara Tripić, Teniski klub Doboj

Sara je do pobjedničkog postolja savladala Umu Hasanagić sa 6:4 i 6:0, zatim Ajlu Jašarević 6:0 i 6:3, u polufinalu Emu Huskić sa 6:3 i 6:3, a u finalu Andreu Bujaković sa 6:3 i 7:6.

Sara Tripić (desno), Teniski klub Doboj

Ova mlada teniserka je nedavno izjavila da želi da se takmiči sa nešto starijim teniserkama nego što je ona, imajući u vidu da je šampionka Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji do deset godina i da u tom uzrastu lako osvaja turnire – u nekoliko slučajeva bez ijednog izgubljenog gema. Očigledno je Sara bila u pravu, ali kako stvari stoje ubrzo će ostvariti apsolutnu dominaciju i među teniserkama Bosne i Hercegovine uzrasta do dvanaest godina.

Sara Tripić, Teniski klub Doboj

Potrebno je naglasiti da je Sara teniserka Teniskog kluba Doboj i da je Sarin trener Denis Spahić. Ne treba puno objašnjavati da se radi o jednom od boljih teniskih trenera u cijelom regionu. Spahić lako prepozna teniske talente i kvalitetnim trenažnim procesom iste dovodi do velikih uspjeha.

Denis Spahić, Teniski klub Doboj

Što se tiče kluba, Teniski klub Doboj je sigurno jedan od najorganizovanijih i najuspješnijih sportskih kolektiva na ovom području i koji konstantno bilježi vrhunske rezultate.