Juniori Sloge Meridian ostvarili veoma važnu pobjedu!

U okviru 17.kola U-19 Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, juniori Sloge Meridian su u Doboju savladali Radnik iz Hadžića rezultatom 2:0.

Juniori: Sloga Meridian Doboj- Radnik Hadžići

Igrači domaće ekipe trenera Vedrana Sofića su odmah na početku dobro ušli u utakmicu. Kontrolisali su igru na sredini terena, u čemu je prednjačio odlični Albin Omić. Odbrana juniorskog premijerligaškog tima Sloge Meridian, takođe je sjajno djelovala i bez problema otklanjala svaku opasnost za svoj gol.

Juniori: Sloga Meridian Doboj – Radnik Hadžići

Nešto teže je išao taj napadački dio igre protiv čvrste i dobre zadnje linije gostiju. Međutim, na jednu ubačenu loptu u šesnaesterac Radnika, odbranbeni igrač je pogriješio i igrao rukom, nakon čega je sudija pokazao na bijelu tačku. Penal je u dvanaestom minutu sigurno izveo Tarik Jašarević, kapiten juniora Sloge Meridian i doveo svoju ekipu u prednost. Do kraja prvog poluvremena Sloga Meridian je držala posjed lopte ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Juniori: Sloga Meridian Doboj – Radnik Hadžići

Početak drugog poluvremena je ponovo unio živost u igru od strane obje ekipe. U toku pedesete minute domaći igrači kreiraju akciju, a lijep gol postiže odlični Sadin Handžić i dovodi juniore Sloge Meridian u prednost od dva gola. Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko prilika, ali rezultat 2:0 u korist domaće ekipe Sloge Meridian je ostao nepromijenjen.

Juniori FK Sloga Meridian Doboj

Albin Omić, sigurno jedan od boljih igrača u ovoj utakmici, čestitao je pobjedu saigračima i treneru. Omić je izrazio zadovoljstvo igrom koju je Sloga Meridian pokazala i naglasio da su borbenost i zalaganje njegove ekipe bili na vrhunskom nivou…

Albin Omić, FK Sloga Meridian Doboj

Danas smo odigrali jako dobru utakmicu protiv Radnika iz Hadžića. Uspjeli smo postići dva gola, a uz to sačuvati našu mrežu netaknutom. Znali smo da će ovo biti teška utakmica i da je možemo dobiti samo borbom i zalaganjem. Mislim da smo to danas pokazali, i to na vrhunskom nivou. Zato, na svemu tome želim da čestitam svojim saigračima i treneru. Sada slijedi reprezentativna pauza koju ćemo iskoristiti maksimalno i pripremiti se za narednu utakmicu.

Sličnog mišljenja je i Sadin Handžić, ofanzivni bek juniorskog tima, koji konstantno pruža dobru igru iz utakmice u utakmicu. Handžić je postigao lijep gol i potvrdio pobjedu Sloge Meridian od dva pogotka prednosti..

Sadin Handžić, FK Sloga Meridian Doboj

Prije svega želio bih čestitati saigračima i treneru na pobjedi. Utakmica je bila teška i zasluženo smo došli do nova tri boda, koja nam veoma mnogo znače u ovom trenutku. Vjerujem da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i osigurati opstanak u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine.

Ognjen Šešlak, najmlađi igrač u juniorskom timu Sloge Meridian, odlično koristi prilike koje mu daje trener Sofić da izađe na teren i pokaže svoje sposobnosti u kreiranju napada. Šešlak, kao i njegovi stariji saigrači, smatra da su osvojena tri važna boda..

Ognjen Šešlak, FK Sloga Meridian Doboj

Naša ekipa je veoma dobro odigrala ovu utakmicu protiv Radnika Hadžići. Radnik je dobra ekipa, ali danas smo ih nadigrali. Svi smo se trudili da uradimo šta je trener od nas tražio i mislim da smo uspjeli u tome. Na kraju smo stvorili još dvije dobre šanse, ali lopta nije htjela u gol. Osvojili smo mnogo važna tri boda i čestitam pobjedu čitavoj našoj ekipi i treneru.

Juniori Sloge Meridian su ovom pobjedom uradili mnogo u borbi za opstanak u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine. Preostaje još mnogo da se taj cilj ostvari, ali sudeći po današnjoj utakmici, trener Vedran Sofić i njegov tim su na dobrom putu.

Vedran Sofić, trener juniora FK Sloga Meridian Doboj

Sloga Meridian Doboj: Elvedin Durmić (G), Bojan Kitić, Sadin Handžić, Adnan Ahmetbegović, Aleksandar Lukić, Albin Omić, Gordan Jelić, Maid Delić, Edib Mujanović, Tarik Jašarević (K), Nikola Maksimović// Ajdin Žilić (G), Teo Jozinović, Adrian Kurtinović, Dejan Delić, Ognjen Šešlak, Duško Cvjetković i Đorđe Nikić. Trener: Vedran Sofić.

Radnik Hadžići: Armin Pobrić (K), Belmin Karić, Ali Serdarević, Harun Hadžalić, Berilo Adin, Tarik Bučan, Berin Džebić, Armin Karišik (K), Bekr Avdović, Kerim Šehović, Danis Tolja// Esad Fehratović (G), Anel Tabak, Dejan Simanić, Rijad Čomor, Kerim Kolenda, Enes Bosnić, i Vedad Rahmanović. Trener: Mirnes Bešić.