FUTSAL: Ristić primjenio dobitnu taktiku, Bogdanović poskidao zicere, igrači se raspucali! Doboj slavio protiv Hercegovine!|FOTO

FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg

U subotu je odigrana utakmica 6.kola Premijer futsal lige BiH između FK Doboj i MNK Hercegovina iz Širokog Brijega.
Doboj je pobijedio 5:1.

Futsal klub Doboj


Međutim, u početka nije išlo sve glatko za Dobojlije. Hercegovina se pokazala kao izrazito dobra i čvrsta ekipa.
Utakmica je počela sa puno nervoze sa obje strane. Igrači Doboja su pokušavali brzo doći do prednosti, ali pokazalo se da to nije lako i da igrači Hercegovine imaju isti cilj.

FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg


Odvijala se utakmica u kojoj je pored futsala, bila prisutna i igra živaca. Ekipe su griješile, neke sudijske odluke su rasplamsavale ionako užarenu atmosferu, a onda na scenu stupa iskustvo u obliku Igora Mirkovića, koji u petnaestom minutu pogađa za 1:0 u korist Doboja.

Futsal klub Doboj


Futsaleri Doboja su uspjeli zadržati prednost do kraja prvog poluvremena.
Početak drugog poluvremena je donio silovite napade Hercegovine. Dvadeset i drugi minut i na 1:1 izjednačava Ante Grbešić.

FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg

Hercegovci dobijaju krila i još jače kreću na gol Dobojlija. Međutim, golman dobojske ekipe Dragan Bogdanović, fantastičnim odbranama skida bukvalno seriju zicera i ne dozvoljava lopti da uđe u njegov gol.

FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg


Bogdanović brani, ali pogodak je u zraku i Hercegovina ne posustaje u želji da povede. Sve karte ekipe iz Širokog su bačene u funkciju napada.

Publika/FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg


Radoslav Ristić, trener futsalera Doboja, uočava mogućnost kontranapada i počinje sa brzim izmjenama svojih igrača nakon svake odbrane. Pokazala se odlična taktika i da Ristić na vrijeme, mjereći u sekundama, povlači poteze svoje ekipe što ubrzo donosi rezultate.

Radoslav Ristić, ŠSŠ FK Doboj

Znali smo da je ekipa Hercegovine veoma kvalitetna i da nas očekuje teška utakmica. Na poluvrijeme smo otišli sa minimalnom prednošću. U drugom poluvremnu, na način igre ekipe Hercegovine sa viškom igrača u polju, promijenili smo naš način igranja u odbrani. Iz veoma čvrste odbrane u tranziciji po osvojenoj lopti, riješili smo utakmicu u svoju korist!

Radoslav Ristić, ŠSŠ FK Doboj

Futsal klub Doboj

U dvadeset i šestom minutu, kontranapad i Almedin Dino Bundavica pogađa za 2:1. Euforija u sportskoj dvorani, publika na nogama!

Almedin Dino Bundavica, FK Doboj


Hercegovina dalje ne mijenja ništa u pogledu načina igre, a Ristić nastavlja sa svojom taktikom – čvrsta odbrana, brza izmjena, kontranapad. Doboj je sklopio dobitnu kombinaciju i počinje apsolutna dominacija.

Milan Martić i Almedin Bundavica, FK Doboj

Trideseti minut, Milan Martić trese mrežu Hercegovine za 3:1. U trideset osmom minutu prvo za 4:1 u korist Doboja gol zabija Luka Đerek, a odmah ubrzo za konačnih 5:1 i svoj drugi gol postiže Almedin Dino Bundavica.

FK Doboj vs MNK Hercegovina Široki Brijeg

Doboj zadovoljan, publika zadovoljna viđenom igrom na terenu i lijepim golovima. Konačan rezultat FK Doboj – KMN Hercegovina Široki Brijeg 5:1.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *