Zoran Ćurguz: Kup utakmica je uvertira za prvenstvo koje nam je prioritet!

Utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, Sloga Meridian igra u gostima protiv tuzlanske Slobode.

Sloga Meridian Doboj

Zanimljivo je da se odmah narednog vikenda nakon ovog meča, ova dva kluba sastaju u okviru 20.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, samo što će tada domaćin biti dobojski klub.

U vezi kup utakmice, koja će se igrati 19.februara (nedjelja) u Banovićima od 14:00 časova, za naš portal je govorio Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj..

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj

U nedjelju nas očekuje kup utakmica, uvertira za prvenstvo. Dočekuje nas ekipa Slobode u Banovićima. Sigurno je da nama ta utakmica ne ide u prilog i da nam raspored nije bio baš naklonjen. Bolje bi bilo da ne igramo prvu utakmicu protiv Slobode u ovom dijelu sezone, s obzirom na to da sa njima odmah sljedećeg vikenda igramo prvenstvenu utakmicu kod nas.

Sloga Meridian Doboj

Sigurno je da je nama prvenstvo u ovom trenutku veći prioritet od Kupa Bosne i Hercegovine. Međutim, to ne znači da ćemo otići gore i predati se. Pokušaćemo odigrati što bolje možemo i da ove stvari što smo radili u pripremnom periodu prikažemo i na toj utakmici. Cilj nam je proći u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine, ali ponovo kažem da naš akcenat definitivno mora biti na prvenstvu, jer cilj se zna (opstanak u Premijer ligi BiH) i sve mora biti podređeno tom cilju. Iz tog razloga smo putovali i na četrnaestodnevne pripreme u Antaliji. Očekujem da su svi igrači spremni i da će konkurisati za sastav. Nadam se da ćemo regulisati i potrebnu papirologiju svih igrača.

Zoran Ćurguz i Dražen Filipović/FK Sloga Meridian

Očekuje nas jedna tvrda utakmica. Sloboda je čvrsta ekipa, koja igra kompaktno sa puno duela. Ekipa koja ima izuzetno dobar prekid i u tim prekidima traži svoju šansu. Znači, to će biti akcenat rada ove sedmice u našoj periodizaciji, gdje ćemo pokušati maksimalno odgovoriti na te njihove prekide. Ako se vratimo na onu prethodnu utakmicu sa njima, prije oko pola godine, vidi se da smo bili nestabilni u tom defanzivnim prekidu i da su nam tu postigli dva gola čime su i odnijeli konačnu pobjedu u toj utakmici.

FK Sloga Meridian Doboj