Tatić i Barbarić najavili juniorsku utakmicu između dobojske Sloge Meridian i tuzlanske Slobode

U 23.kolu Omladinske lige BiH- Sjever, juniori dobojske Sloge Meridian dočekuju tuzlansku Slobodu. Ispred dobojskog kluba meč su najavili Minja Tatić i Jakov Barbarić…

Minja Tatić i Jakov Barbarić/Video pripremio R.Šešlak

Minja Tatić igra na poziciji štopera. Od početka sezone je priključen prvom timu dobojskog premijerligaša sa kojim ima profesionalni ugovor, tako da je pored juniorskih utakmica uspješno upisao i nastupe za seniorsku ekipu Sloge Meridian. Pored defanzivnih zadataka, Tatić je u toku ove sezone za juniore Sloge Meridian postigao i tri gola. Jakov Barbarić je jedan od napadača Sloginog juniorskog tima i do sada je u toku prvenstva postigao deset golova.Takođe je i među strijelcima juniorskih kup utakmica. Barbarić je početkom sezone u dobojski klub stigao iz NK Žepče 1919 u kojem je pored juniorskih, ubilježio i seniorske nastupe.

Juniorska utakmica u kojoj se sastaju Sloga i Sloboda na rasporedu je u nedjelju, 21.aprila sa početkom u 12:00 časova, a odigraće se na pomoćnom terenu Luke u Doboju..

Juniorski tim Sloge Meridian je do sada bez ijedne izgubljene utakmice od početka sezone i trenutno je na prvom mjestu, a juniorska ekipa Slobode koja uzima učešće u ovom takmičenju zauzima drugo mjesto na tabeli.