Stanić: Vjerujem da protiv Maglaja možemo nastaviti pobjedonosni niz!

Miljan Stanić, trener rukometaša dobojske Sloge, najavio je komšijski derbi sa Maglajom..

Miljan Stanić, trener MRK Sloga Doboj

Nakon dvije pobjede koje smo ostvarili na mom startu u Slogi, ja sam jako zadovoljan. Dobili smo utakmice protiv Goražda kući i Gradačca na strani i ove pobjede su bile bukvalno neophodne za dalji rad u dobroj atmosferi.

Sada nam slijedi komšijski derbi sa ekipom Maglaja. Momci su imali dvije prijateljske utakmice sa njima ove godine i dobro se poznajemo, tako da vjerujem da smo pripremljeni…dobri.

Imamo malo kadrovskih problema sa povredama, gdje mi jedan od glavnih igrača nije u pogonu već petnaestak dana, bukvalno od kada sam došao u Slogu. Vjerujem da će nam se ubrzo priključiti za ovaj tromeč u narednih sedam dana…sada sa Maglajom, u srijedu sa Gračanicom i na gostovanju banjalučkom Borcu u subotu.

Vjerujem da protiv Maglaja možemo nastaviti pobjedonosni niz. Bila bi to super uvertira za utakmice protiv Gračanice i Borca. Ove dvije ekipe su u različitom raspoloženju. Jedni su u dobrim rezultatima a drugi nisu, tako da vrebamo tu šansu da napravimo, ne iznenađenje, nego jedan rezultat koji će opravdati naš rad.

Utakmica između Sloge i Maglaja se igra danas /subota, 5.novembar/ u Osječanima, a počinje u 19:00 časova.