Šta će donijeti preostalih sedam kola Prve lige Republike Srpske!?

Mora se priznati da je sezona 2021/22 m:tel Prve lige Republike Srpske veoma zanimljiva. Po mnogima, više nego protekle sezone unazad nekoliko godina.

Ima tu zaista dobrih ekipa, odličnih i uzbudljivih utakmica, na žalost i onih pojava koje kvare čari fudbala i fer-plej, ali valjda smo i na to navikli pa sve trpamo u sportsko nadmetanje.

Bilo kako bilo, nismo ravnodušni. Postoji veliko interesovanje za klubove i utakmice ove lige, a posebno ko će izgurati na sami vrh tabele. To je za svaku pohvalu, osim činjenice da je na većini utakmica posjećenost publike očajna. Zainteresovanost za ligu je zadovoljena izvještajima mnogobrojnih medija, a sigurno bi ljepše bilo da na stadionima ima više publike i da se dešavanja u prvenstvu ne prate samo na portalima, društvenim mrežama i sl.

Do kraja lige preostalo je sedam kola. Mnogo je nagađanja kome će pripasti titula prvaka. Međutim, još se ništa ne zna gledajući sportski, ne računajući na nesportsko djelovanje i što bi naš narod rekao..štimanje. Međutim, rekosmo već da je kod nas i to u korpi sportskog nadmetanja, pa da se ne ponavljamo.

U tih sedam preostalih kola, odlučiće se pobjednik koji će sledeću sezonu zaigrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Trenutno se na tabeli po broju bodova izdvojilo četiri kluba. To su Krupa , Sloboda, Sloga i Zvijezda 09.

Izdvojićemo neke od zanimljivih susreta koji slijede do kraja lige i podsjetiti na međusobne rezultate u prvom dijelu sezone.

U narednom 24.kolu, Zvijezda 09 u Stanišićima dočekuje Krupu. U prvom njihovom susretu ove sezone, Krupa je kao domaćin slavila golom Bubića rezultatom 1:0

Zvijezda 09/Foto arhiva Sport i mladi

U 26.kolu, Sloga će u Doboju dočekati Krupu. U prethodnom susretu ove dvije ekipe u Krupi na Vrbasu, Sloga je bila pobjednik u gostima, a rezultat je iznosio 0:1. Gol za slavlje je postigao Stevanović.

U 28.kolu, Sloga će kao domaćin igrati protiv gostujuće Slobode. Prilikom utakmice između ova dva tima u jesenjem dijelu prvenstva, Sloboda je pobijedila u Novom Gradu rezultatom 2:0. Golove su postigli Kesić iz penala i Nuhanović.

Sloboda-Sloga/Foto arhiva Sport i mladi

U 29.kolu, Zvijezda 09 će ugostiti Slogu. Utakmica između ovih ekipa, koja se u prvom dijelu sezone igrala u Doboju, završena je u korist Zvijezde 09. Rezultat 0:1 za goste, a gol je postigao Stjepanović.

Sloga-Zvijezda 09/Foto arhiva Sport i mladi

Nagađati se može mnogo, ali teško je predvidjeti ishod ovih ali i drugih susreta. U opticaju je još mnogo bodova, a razlika između trenutno prve četiri ekipe nije velika. U svakom slučaju, preostalih sedam kola će vjerovatno donijeti mnogo uzbuđenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *