Sloga Meridian savladala Zrinjski! Izjave Ćurguza i Krstovskog nakon velike pobjede!

Juče je Sloga Meridian u okviru zaostalog 4.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala Zrinjski rezultatom 1:0.

FK-SLOGA-MERIDIAN

Gol za Slogu Meridian i za nova tri boda dobojskog premijerligaša postigao je Mario Krstovski.

U vezi navedene utakmice u kojoj je Sloga Meridian pobijedila favoriziranu ekipu Zrinjskog, izjave su dali Zoran Ćurguz,šef stručnog štaba i Mario Krstovski, napadač FK Sloga Meridian Doboj.

Zoran Ćurguz ističe da je ovo jedna od najvećih pobjeda u istoriji kluba…

Zoran Ćurguz šef stručnog štaba FK Sloga Meridian Doboj

“Bila je ovo jedna od najvećih pobjeda Sloge Meridian, možda i u istoriji kluba. Pobijediti šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipu koja je bila na pragu grupne faze Lige konferencija je stvarno nevjerovatno. Mislim da smo odigrali taktički odlično, a posebno sam zadovoljan što se tiče defanzivnog dijela gdje smo se postavili u taj dupli blok gdje su mogli da urade nešto samo iz prekida. U prvom poluvremenu su upravo i imali prilike iz prilike, dvije tri, ali smo ih na kraju sveli na samo jedan udarac u okvir gola za 90 minuta. Tokom drugog poluvremena smo promijeili stil igre, uveli smo Luku Kulenovića, Aleksandra Milakovića i Dimitrija Zajića te sa njima dodali malo svježine, ali eto samo mi je krivo od svega što Kulenović i Ivan Đorić nisu postigli taj pogodak da ranije riješimo meč, međutim i ovakva je pobjeda slatka. Mislim da je utakmica bila pod velikom tenzijom, gost je htio trijumf kao i mi, ali smatram da je neko treći kriv za stvaranje tenzija. Međutim sve u svemu, ja moram da ponovo čestitam mojim igračima, te navijačima koji su nas na nevjerovatan način bodrili tokom čitave utakmice”.

Mario Krstovski ne krije zadovoljstvo zbog postignutog gola protiv svog bivšeg kluba..

Mario Krstovski, FK Sloga Meridian Doboj

“Iskreno, drago mi je što sam postigao gol protiv mog bivšeg kluba i što je taj pogodak donio važnu pobjedu za našu ekipu. Naravno da zasluge idu cijeloj ekipi što su svi dali i više od maksimuma svojih mogućnosti. Odigrai smo taktički mudro da dođemo do ta tri boda. Što se tiče pobjede, ne trebamo biti puno euforični jer nas čekaju druge isto tako bitne utakmice. Neka ovo bude samo motiv više cjeloj ekipi i da vidimo da se možemo nositi i sa tako dobrom ekipom kao sto je Zrinjski. I što je najbitnije za kraj, da se potrudimo da ostanemo u kontinuitetu dobre igre i dobrih rezultate u ostalim utakmicama”.

Slogu Meridian u narednom kolu čeka teško gostovanje, pošto će u Sarajevu odmjeriti snage protiv ekipe Željezničara.