Prvi put u istoriji kluba Sloga Meridian ima i ženske selekcije!

Danas je još jedan poseban dan za dobojsku Slogu Meridian. Prvi put od svoga postojanja, dobojski klub ima ženske selekcije.

Na Lukama je izvršeno okupljanje fudbalerki koje će ubuduće nositi dres Sloge Meridian. Trideset i tri djevojke i djevojčice su odmah uzele učešće na prvom treningu.

Na sljedećim treninzima se očekuje još veći broj, imajući u vidu da je upis tek počeo, a da i fudbalerke iz okolnih gradova u Federaciji BiH nisu mogle doći na prvi trening zbog školskih obaveza.

Fudbalerkama su dobrodošlicu poželjeli Miroslav Kršić, predsjednik Sloge Meridian, Zoran Ćurguz šef stručnog štaba dobojskog kluba i Branko Vukeljić, trener ženskih selekcija.

Kršić je naglasio da će ženske selekcije kluba, na čijem je čelu, imati odlične uslove za treniranje i stvaranje fudbalskih karijera, ali je napomenuo da to ne smije uticati na izvršavanje redovnih školskih obaveza i slično.

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba Sloge Meridian, rekao je da će se formirati određene ženske uzrasne kategorije, a da će do početka nove sezone klub imati spremne takmičarske ekipe za odgovarajući rang ženskog fudbalskog takmičenja. Takođe je rekao da će sa pozicije šefa stručnog štaba, pružiti maksimalnu podršku trenerima u radu sa ženskim ekipama kluba.

Trener Branko Vukeljić je istakao da postoji mnogo talentovanih djevojčica i djevojaka za fudbal. Da ženskom fudbalu sve više raste popularnost i da Slogi Meridian neće biti problem stvoriti dobre takmičarske ženske ekipe.

U Slogi Meridian kažu da su vrata kluba otvorena za sve djevojčice i djevojke koje žele da treniraju ovaj sport, da igraju utakmice, da se takmiče i postanu fudbalerke.