Omerčić: Igramo dobro ali moramo biti efikasniji!

Futsal klub Doboj u predstojećem kolu dočekuje Slogu iz Gornjeg Vakufa. Utakmicu je najavio Ammar Omerčić, trener Futsal kluba Doboj..

Ammar Omerčić, trener Futsal kluba Doboj

Prvo bih se osvrnuo na dosadašnji dio prvenstva. Imali smo jako težak raspored u prva četiri kola , tri gostujuće utakmice a nama je dolazio Mostar, prvak Bosne i Hercegovine. Prethodne dvije utakmice u Tuzli i Sarajevu odigrali smo zaista dobro, a razlog za ta dva poraza ogleda se u velikom broju propuštenih šansi i olako primljenih golova u minutama kada se lomi utakmica.

Igramo dobro, radimo na treninzima dobro ali ipak se bodovi broje a ne propuštene prilike. Naš naredni protivnik je iskusna ekipa Sloga Gornji Vakuf. Oni su kao i mi nešto lošije ušli u prvenstvo, tako da ova utakmica ima izuzetan značaj. Nadam se da ćemo ovaj put biti efikasniji, smanjiti greške i da ćemo upisati prva tri boda.

Pozivam sve navijače da nam daju vjetar u leđa i da budu naš šesti igrač jer nam je pobjeda u subotu prijeko potrebna.

Futsal klub Doboj

Meč između Doboja i Sloge iz Gornjeg Vakufa je u subotu 12.novembra sa početkom u 20:30 časova. Utakmica se igra u sportskoj dvorani u Brijesnici – Doboj Istok.