Miroslav Kršić, predsjednik Sloge: Mi smo spremni za Premijer ligu!

Poslije završene fudbalske sezone 2021/22, još uvijek vlada neizvjesnost ko je iz Republike Srpske putnik za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

FK Sloga Doboj

Konačnu odluku o novom premijerligašu donijeće IO FSRS. Pitali smo Miroslava Kršića, predsjednika FK Sloga Doboj, šta on misli o svemu i kakva su njegova očekivanja…

Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga Doboj

“Sezona je završena. Generalno nije dobro za sport, u ovom slučaju fudbal, da se još uvijek ne zna status pojedinih klubova. Svako na svoj način javno tumači važeće propise, pa smo tako prije petnaest dana već imali “poznatog” novog učesnika Premijer lige Bosne i Hercegovine, prije sedam dana je to bio neko drugi, danas treći… prava konfuzija u javnosti. Kao klub i lokalna zajednica smo spremni za učešće u najvišem rangu takmičenja i trenutno smo u postupku licenciranja klubova za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Oko svega smo sada u iščekivanju odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, kao i Komisije za licenciranje klubova za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Status premijerligaša u narednoj sezoni 2022/23, bila bi kruna svega dobrog što smo uradili ove protekle sezone i veoma smo ponosni na sve urađeno u proteklom periodu. Doboj zaslužuje fudbalskog premijerligaša i želim da se mnogo zahvalim Gradu Doboju i gradonačelniku, gospodinu Borisu Jeriniću na velikoj podršci. Takođe, veliko hvala našim navijačima i svim ljudima koji nas prate i podržavaju. Ja se iskreno nadam da je Sloga premijerligaš u novoj sezoni” rekao je Kršić.

FK Sloga Doboj