Milan Milanović: Imamo veliku podršku, daćemo sve od sebe!

Nakon reprezentativne pauze na redu je 24.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dobojska Sloga Meridian dočekuje mostarski Velež.

Milan Milanović, kapiten Sloge Meridian, najavio je meč protiv Veleža…

Milan Milanović, kapiten FK Sloga Meridian Doboj

Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica protiv dobrog protivnika. Imali smo ovu reprezentativnu pauzu, koju smo maksimalno iskoristili da se dobro pripremimo za ovaj susret. U međuvremenu se desila i smjena trenera. Došao je novi trener i unio neku novu energiju, neku novu viziju koju su igrači prihvatili. Sad je sve na nama, da se u nedjelju izađe na teren i da se da sto posto. Svima nam je jasno da sad nismo u najboljoj situaciji, ali ima tu još ekipa koje se bore za opstanak i siguran sam da mi imamo potreban kvalitet da nastavimo takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Daćemo sve od sebe u svim utakmicama koje su preostale u ovoj sezoni. Od nedjelje pa do kraja, svaka utakmica za nas je kao finale. Stvarno imamo izuzetnu podršku od svih…gradonačelnika Doboja, klupske uprave, trenera, navijača, svi su uz nas. Ponovo kažem, daćemo sve od sebe i ako Bog da, nastavićemo svi zajedno u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sljedeće sezone.

Slogu Meridian će u utakmici protiv Veleža po prvi put predvoditi trener Vlado Jagodić. Još nema zvanične potvrde, ali po svemu sudeći, Sloga Meridian će u nedjelju odigrati i svoju prvu domaću premijerligašku utakmicu na svom stadionu Luke u Doboju. Stadion je obnovljen i izgrađena je potrebna infrastruktura za odigravanje utakmica najvišeg ranga bosanskohercegovačkog fudbala. Meč između Sloge Meridian i Veleža je predviđen u nedjelju sa početkom od petnaest časova.