Laktaši ne zaboravljaju dobra djela i Vladu Jagodića!

Zbog radova na stadionu u Laktašima, ranije planirana prijateljska utakmica između FK Laktaši i FK Sloga Meridian iz Doboja, odigrana je u Milosavcima na stadionu Župe.

Prijateljska utakmica FK Laktaši – FK Sloga Meridian Doboj

Domaćini su dočekali ekipu dobojskog premijerligaša za primjer kako se dočekuje gostujuća ekipa. Mnoštvo ljudi u organizaciji gdje im nije promakao ni jedan detalj, a ujedno svi ljubazni i ozbiljno profesionalni…sve za pohvalu. Tribina puna publike, kao i obližnji parking automobila oko stadiona.

Međutim, prije početka utakmice, oficijelni spiker na razglas najavljuje da će se ispred FK Laktaši njihovom bivšem treneru, a sadašnjem Sloge Meridian – gospodinu Vladi Jagodiću, uručiti simpobličan poklon, jer je on najbolji i najuspješniji trener Laktaša svih vremena, tj. od osnivanja kluba do danas.

Vlado Jagodić, prijateljska utakmica Laktaši – Sloga Meridian

Klub je osnovan davne 1958.godine kada se prvobitno zvao LSK (Laktaši sportski klub), a nakon petogodišnjeg privremenog gašenja i ponovnog obnavljanja 1974.godine, dobija ime koje i danas nosi …FK Laktaši (izvor Wikipedia).

Vlado Jagodić sa FK Laktaši kada se klub takmičio u Trećoj ligi Republike Srpske/ Arhivska fotografija

Jagodić je u sezoni 2002/03 sa Laktašima osvojio Treću ligu i ušao u Drugu ligu Republike Srpske. U sezoni 2003/2004 Laktaši su pod vodstvom trenera Jagodića ostvarili ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, a nakon dvije sezone, tačnije u sezoni 2006/07, Jagodić uspijeva da Laktaše po prvi put u istoriji kluba odvede u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, najviši rang bh. fudbalskog takmičenja.

Vlado Jagodić sa FK Laktaši…plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine/Arhivska fotografija

Fudbalski klub Laktaši dobra djela očigledno pamti i to nije nikada zaboravio, a objektivno i ne bi trebalo. Jagodića još niko nije pretekao u tome da klub samo za pet sezona od Treće lige uvede u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Za pet godina i tri dana na mjestu šefa stručnog štaba FK Laktaši, Jagodić je upisao 141 zvaničnu utakmicu, od toga 98 pobjeda, 22 neriješena rezultata i 21 poraz, što je sve ukupno veoma impozantno.

Vlado Jagodić, sadašnji šef stručnog štaba Sloge Meridian

Prilikom uručenja poklona treneru Jagodiću, sve je to aplauzom nagradila i mnogobrojna publika.