Juniori Sloge pobijedili Kozaru i jedan su korak do Premijer omladinske lige BiH!

Juniori: FK Sloga Doboj – FK Kozara Gradiška

Juniori Sloge su nakon izvođenja penala slavili protiv Kozare u drugoj polufinalnoj utakmici u doigravanju za Premijer omladinsku ligu Bosne i Hercegovine.

Stefan Božić, FK Sloga Doboj

Pred punim tribinama odigrana je jedna odlična utakmica u kojoj se igrači obje ekipe nisu štedili. Sloga je golovima Stefana Božića (P) i Tarika Jašarevića ostvarila pobjedu od 2:0 i tako poravnala rezultat iz prve utakmice koja se igrala u Gradišci, kada je bilo 2:0 za Kozaru.

Tarik Jašarević, FK Sloga Doboj

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Ajdin Žilić, golman juniora Sloge je u seriji penala uspio ostvariti jednu odbranu, dok su svi igrači njegove ekipe bili sigurni i realizovali udarce sa bijele tačke. Sloga je u penalima pobijedila 5:4, nakon čega je uslijedilo opšte slavlje Dobojlija, kako onih na terenu – tako i onih na tribinama.

Juniori: FK Sloga Doboj – FK Kozara Gradiška

Ova pobjeda juniore Sloge vodi u finale doigravanja za Premijer omladinsku ligu Bosne i Hercegovine. Ubrzo će izaći na megdan juniorima Slavije iz Istočnog Sarajeva, a pobjednik iz ovog susreta će u predstojećoj sezoni igrati juniorsku Premijer omladinsku ligu Bosne i Hercegovine.

Juniori: FK Sloga Doboj -FK Kozara Gradiška

Nakon što su seniori Sloge ušli u najviši rang fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini, a sa njima po automatizmu i pioniri i kadeti, priliku za to sada imaju i juniori koji se za ulazak u Premijer omladinsku ligu Bosne i Hercegovine moraju sami izboriti.

Juniori su korak od Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ako uspiju u toj namjeri, znači da bi sve sve generacije Sloge…pioniri, kadeti, juniori i seniori, predstojeću sezonu igrali premijerligški fudbal.

Juniori: FK Sloga Doboj – FK Kozara Gradiška

Potrebno je spomenuti i to da su u ovoj utakmici za juniore Sloge igrala i tri kadeta..Minja Tatić, Ognjen Šešlak i Đorđe Nikić. Oni su veoma dobrom igrom, u ovako važnoj utakmici, vjerovatno opravdali povjerenje trenera juniora Dražena Filipovića i Zorana Ćurguza, šefa stručnog štaba Sloge, koji su očigledno dobro procijenili da bi ova tri igrača unijela dodatne svježine u ekipu.

Sloga ostvaruje fantastične rezultate i ubrzo će na dobojskim Lukama gostovati premijerligaši Željezničar, Zrinjski, Borac, Sarajevo itd. Nesumnjivo, Sloga piše istoriju dobojskog fudbala.

Sloga: Žilić (G), Kitić (K), Bašić, Omić, Lukić, Jašarević, Blagojević, Tatić, Božić, Šešlak, Bašić// Durmić (G), Jelić, Dujaković, Nikić, Mujanović, Arsić. Treneri Zoran Ćurguz i Dražen Filipović.

Kozara: Glišić (G), Stijaković, Veljkić, Petrović, Ilić, Šikuljak, Govedarica, Nikić, Blagojević Kisin, Komlenić//Krunić (G), Dakić, Savić, Bencuz, Ilišević, Šarić, Strazivuk. Treneri Saša Krupljanin i Marko Reljić.