Juniori Sloge Meridian dočekuju juniore Zvijezde 09

U okviru 11.kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, juniori Sloge Meridian dočekuju juniore Zvijezde 09.

Juniori FK Sloga Meridian Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Poznato je da je Slogi Meridian ovo prva premijerligaška sezona u četiri kategorije i da je cilj po pitanju juniora identičan seniorskom timu – opstanak u najvišem rangu fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Na početku juniorskog prvenstva sve je išlo malo teže, ali Vedran Sofić, trener juniora dobojskog premijerligaša, vrijedno radi sa svojom ekipom i primjetno je da je ekipa postigla potreban kvalitet za opravdano veliki optimizam po pitanju ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Sofić tvrdi da tu ima još mnogo posla ali i sam potvrđuje da je evidentan napredak njegovog tima.

Vedran Sofić, trener juniora FK Sloga Meridian Doboj

Eventualno osvojena tri boda protiv Zvijezde 09, koja se takođe bori za opstanak u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine, za juniore Sloge Meridian bi značilo mnogo. Ekipa bi dobila dodatni vjetar u leđa i bila bi korak bliže da i sljedeće sezone nastavi takmičenje u društvu najboljih.

Juniori Sloge Meridian trenutno zauzimaju dvanaesto mjesto na tabeli. Na poslednje dvije pozicije su Zvijezda Etno selo Stanišići i Budućnost Banovići.

Utakmica juniorskih selekcija dobojske Sloge Meridian i Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići, igra se na pomoćnom terenu stadiona Luke u Doboju, 16.oktobra (nedjelja) sa početkom od 12:00 časova.