Jagodić: Meč protiv Leotara je bitka za opstanak!

U okviru 29.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Sloga Meridian na dobojskim Lukama dočekuje Leotar.

Sloga Meridian Doboj

U razgovoru za naš portal utakmicu je najavio trener dobojskog tima Vlado Jagodić, koji se prvo osvrnuo na poraz protiv Igmana u Konjicu…

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

Ostaje žal zbog jučerašnje utakmice i poraza protiv Igmana. Mnogo mi je žao jer prije svega ja sam i sam rekao da me interesuje da li mi možemo u kontinuitetu nastaviti pozitivnu seriju. Međutim, jučerašnje drugo poluvrijeme je pokazalo da nažalost nismo za to spremni. Ja i sada tvrdim, a vidjelo se to i juče, da smo prvo poluvrijeme izuzetno dobro odigrali. Svjesno smo promijenili način igre i osnovnu postavku da pokušamo iznenaditi domaćina i to nam je uspjelo u prvom dijelu utakmice. Oni su bili u bezizlaznoj situaciji, a nama je trebalo malo više sreće. Čak ni penal nismo realizovali, pa imali smo dvije – tri situacije gdje smo maltene sami izašli na golmana i ni to nismo realizovali, a onda naravno dolazi do izražaja Igman u drugom poluvremenu.

Jagodić je mišljenja da se ekipa ne smije prepustiti razočaranju, bez obzira što ostaje žal zbog izgubljene utakmice protiv Igmana…

Sloga Meridian Doboj

Ja sam na to upozoravao, rekao sam igračima i na poluvremenu da se ne uvučemo u šesnaest metara, ali Igman je to pritiskom uspio da nam napravi. I prije prvog primljenog gola u pedeset i četvrtoj minuti, Trako je skinuo neke njihove zicere, iskreno gol je visio u vazduhu. Džaba je bilo moje upozorenje i zato kažem da ostaje žal. Međutim, mi nemamo šta više uopšte razmišljati o tome. Kao što sam upozoravao poslije pobjede u Tuzli da se ne diže puno glava i da nema uzlijetanja, tako i sada poslije poraza u Konjicu ne smije biti razočaranja.

Tokom razgovora, trener dobojskog tima je istakao da je meč protiv Leotara – bitka za opstanak…

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

Očito je da ne možemo držati pozitivnu seriju, ali smo svjesni činjenice da nam sada dolazi Leotar. Pred Posušje sam rekao da nam je taj meč kao neko veliko finale, ovo sada protiv Leotara je bitka za opstanak. Znači, klasična bitka za opstanak u kojoj moramo pokazati potrebnu dozu karaktera. Moramo ovaj poraz sa Igmanom preboliti i prevazići, to je moj zadatak ali igrači moraju da ispoštuju ono što se traži. Drugo poluvrijeme u Konjicu nije donijelo ono što nam je donosilo u prethodnim utakmicama. Sve izmjene koje sam napravio protiv Igmana su meni glavobolja više, jer većina njih su u mojim zamislima trebali biti starteri protiv Leotara. I evo šta sam sad dobio…sad sam dobio glavobolju.

Šef stručnog štaba je naglasio važnost igrača Popare i Baštića….

Sloga Meridian Doboj

Očito se vidjelo da bez Popare i Baštića nismo ona ekipa koja smo bila. Baštić je imao manjih problema sa zadnjom ložom, a Popara je opterećen kartonima i odigrao je sve minute, zato sam pokušao da protiv Igmana bez njih odigramo. Oni su sada osvježeni. Mislim da će i zdravstveni bilten za utakmicu sa Leotarom biti dobar.

Na kraju razgovora, Jagodić je pozvao sve navijače i simpatizere Sloge Meridian da dođu na utakmicu protiv Leotara i ponovo daju podršku dobojskom timu…

Sloga Meridian Doboj

Mi se moramo okrenuti sebi, ne pričati o Leotaru, nego o nama. Ako budemo pravi i svjesni da nam je ova utakmica devedeset posto opstanak, onda ćemo sigurno napraviti potreban rezultat, pogotovo pred našom publikom. Ja pozivam sve da nas podrže, jer ovo je sada odlučujući momenat gdje svi trebamo biti uz ekipu i da napravimo lagodniju situaciju koja će Slogi Meridian donijeti opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sloga Meridian Doboj

Utakmica između Sloge Meridian i Leotara igra se u nedjelju, 30.aprila 2023. godine na stadionu Luke u Doboju, a početak je u 16:30 časova.