Ispostavilo se, Kršić je realan a ne subjektivan!

U prvoj utakmici dvomeča polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, Sloga Meridian je u Modriči odigrala neriješeno (0:0) sa favorizovanim Zrinjskim, inače osvajačem Kupa BiH u prošloj sezoni.

Sloga Meridian vs Zrinjski/ Foto R.Šešlak

Kada su u martu objavljeni rezultati žrijebanja i kada je Sloga Meridian u polufinalu za protivnika dobila Zrinjski, još uvijek aktuelnog šampiona i osvajača duple krune u prošloj sezoni, Miroslav Kršić predsjednik dobojskog kluba je tada izjavio da su polufinale izborile četiri kvalitetne ekipe, da je njegov klub za protivnika dobio prošlosezonskog šampiona, međutim da to nema veliko značenje i da Sloga Meridian na osnovu svega do sada ima pravo da bude ambiciozna.

Ako je suditi po rezultatu prvog meča, može se zaključiti da je Kršić bio itekako realan i da je Sloga Meridian ekipa koja se ravnopravno može takmičiti sa bilo kojom drugom ekipom u Bosni i Hercegovini.

Miroslav Kršić predsjednik Sloge Meridian/Foto R.Šešlak

Kršić je tada izjavio:

“Treba imati u vidu da su plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine izborile četiri kvalitetne ekipe. To smo mi, Borac, Zrinjski i Široki Brijeg. Nijedna od ovih ekipa nije u ovoj fazi takmičenja slučajno – nego zasluženo i radi se o veoma kvalitetnim ekipama koje to dokazuju i kroz prvenstvo. Imajući sve to u vidu, ne igra veliku ulogu koja nam je ekipa protivnik u polufinalu, jer su sve ekipe dobre i ne bih kalkulisao protiv koga bi bilo lakše, a protiv koga ne. Za protivnika smo dobili osvajača duple krune u prošloj sezoni i to je to, idemo se takmičiti. Vjerujem da će naš stručni štab dati sve od sebe da ekipu pripremi za susrete sa Zrinjskim. Takođe vjerujem da će naši igrači dati svoj maksimum i da će biti ravnopravan protivnik ekipi Zrinjskog. Naravno da imamo visoko mišljenje o protivniku, ali na osnovu naših dosadašnjih rezultata u prvenstvu i Kupu Bosne i Hercegovine, itekako imamo pravo da budemo ambiciozni za prolaz u finale, što i jesmo. Ako to i ne ostvarimo, neće biti smak svijeta”.

Miroslav Kršić, izjava od 21.marta 2024.godine


Ispod možete pogledati #1 SLOGA PODCAST…Gost podcasta Dejan Vidić, napadač Sloge Meridian. ⬇️⬇️⬇️