Igrači Sloge Meridian minutom šutnje započeli posljednji trening pred put za Sarajevo

Sloga Meridian sutra u prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Sarajevu na Koševu.

Sloga Meridian Doboj

Danas je održan posljednji trening uoči utakmice, koji je počeo minutom šutnje zbog prerano preminulog Vedrana Sofića, trenera i rukovodioca omladinskog pogona FK Sloga Meridian.

Nakon treninga, pred put za Sarajevo, razgovarali smo sa Vladom Jagodićem, šefom stručnog štaba Sloge Meridian…

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian

“Svi smo još u velikom šoku. Sve nas je mnogo pogodilo da Vedran više nije sa nama. Zbog profesionalnih obaveza mi smo morali održati planirani trening pred utakmicu, kako bi još jednom utvrdili sve ono za što smo se pripremali u proteklom periodu. Trening smo počeli minutom šutnje. Koristim ovu priliku da u ime ekipe i svoje lično ime izrazim saučešće svima ožalošćenima” – rekao je Jagodić i dodao…

“Utakmica protiv Sarajeva je uvijek izuzetno teška i zahtjevna. Nakon ispadanja Sarajeva od Torpeda na penale, faktički bez poraza u toku same igre, njima je idealna prilika a vjerovatno tako i razmišljaju, da na Koševu pred mnogo svojih navijača i domaće publike ostvare rezultat protiv Sloge Meridian iz Doboja. Njihovi navijači su jedni od najboljih u državi i mogu biti veliki vjetar u leđa, ali isto tako im mogu biti otežavajuća okolnost ako utakmica za njih ne krene kako treba. Mi smo svega svjesni, dobro smo radili u pripremama i ja nastojim da moja ekipa ide na Koševo igrati rasterećeno. Takođe nastojimo da rastemo iz utakmice u utakmicu i još uvijek ne znamo koliko možemo. Tačno je da smo Imali odlične rezultate u pripremama, ali pripreme su jedno, a prvenstvo je drugo” – naglasio je iskusni bh. fudbalski stručnjak i nastavio…

Sloga Meridian Doboj

“Ja izuzetno cijenim Fudbalski klub Sarajevo. Ne znajući ko će ih voditi i ko će im biti novi trener, nama je pomalo otežavalo skauting. U svakom slučaju ja očekujem Sarajevo otprilike kakvo je i bilo. Imaju izuzetno dobar izbor i mnogo kvalitetnih igrača na pojedinim pozicijama. Za njih ne igraju veoma bitni igrači Ziljkić i Balta, ali u svakom slučaju to je zamjenjivo jer imaju druge kvalitetne igrače koji jedva čekaju priliku. Očekujem jednu zahtjevnu utakmicu koja će biti sadržajna i za gledaoce po pitanju postizanja golova. Nama je cilj da odigramo onako kako smo radili na pripremama i da odigramo odgovorno ovu utakmicu. Nema ni tri mjeseca kako smo igrali sa Sarajevom, tako da znamo da nas slična situacija očekuje. Međutim, ja vidim neke šanse koje mi imamo sigurno, ako budemo ušli u utakmicu onako kako treba. Sarajevu na Koševu, vođeno svojim navijačima, teško se suprostaviti, ali mi imamo način koji smo uigravali, mi smo se spremali i vjerujem da će publika na stadionu ili pored malih ekrana imati šta da vidi. Žao mi je jer za ovaj meč nemam Redžića, vrijeme će pokazati da će biti veoma bitan igrač. Međutim, već sam rekao da ni Sarajevo u ovoj utakmici nema neke njima bitne igrače. Tako, koga nema – bez njega se može i mora i mi ćemo sigurno kvalitetno popuniti poziciju koju Redžić igra. Zaista bi bilo dobro da odmah na početku napravimo dobru igru, da li će to donijeti i dobar rezultat ja u ovom trenutku ne mogu tvrditi. Meni je bitno da odigramo dobro, odgovorno i mušku utakmicu” – rekao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge Meridian.

Utakmica prvog kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju Sarajevo i Sloga Meridian, odigraće se sutra, u nedjelju 30.jula, sa početkom u 20:30 časova na Koševu u Sarajevu.