Futsal klub Doboj u trci za svaki bod dočekuje tuzlanski Salines!

U okviru 15.kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, sastaju se Futsal klub Doboj i tuzlanski Salines.

Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Dobojlijama u zadnje vrijeme rezultatski ne ide sve kako treba, pa se trenutno nalaze na posljednjem mjestu premijerligaške futsal tabele. Međutim, nije još sve gotovo i predstoji još borbe za opstanak u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine.

Potrebno je imati u vidu da je Futsal klub Doboj u jednoj fazi podmlađivanja ekipe i da je na parketu uz nekoliko iskusnih futsalera sve više mladih igrača. To se jednim dijelom odrazilo na trenutno stanje ekipe i poziciju na tabeli, ali zato se klub itekako može pohvaliti da ima svijetlu budućnost po pitanju isključivo domaćih i mladih igrača. Juniori Doboja trenutno zauzimaju prvo mjesto na tabeli U19 Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine (grupa “Sjever”), a nekoliko igrača je pozvano u juniorsku futsal reprezentaciju.

Futsal klub Doboj je mnogo uradio po ovim pitanjima, ali mora izdržati i izboriti opstanak prvog tima u najvišem rangu bosanskohercegovačkog takmičenja u futsalu. Zato je svaka utakmica i svaki bod bitan za dobojske futsalere, pa tako i utakmica protiv tuzlanske ekipe Salines.

Utakmica između futsal kluba Doboj i FC Salines igra se u nedjelju naveče, u sportskoj dvorani Derventa sa početkom od 20:00 časova.