FK Sloga Meridian: Ćurguz postavio visoke kriterijume za igrače koji hoće u njegov tim!

Poslednjih dvadesetak dana u raznim medijima se često navode određeni igrači kao nova pojačanja u Fudbalskom klubu Sloga Meridian iz Doboja. Ako bi sve stavili na spisak o kojim se pričalo ili pisalo, do sada je to preko petnaest novih igrača u dobojskom premijerligašu.

Odmah nakon zvanične odluke IO FSRS da je Sloga, sada Sloga Meridian, novi klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, Zoran Ćurguz i njegov stručni štab su zakazali prozivku igrača i prvi trening, koji je ujedno označio početak priprema za novu sezonu. Na prozivku nije pozvano sedam igrača koji su prethodnu sezonu igrali u dresu dobojskog kluba. Međutim, taj dan su došla četiri nova igrača, a kasnije su počeli pristizati i drugi koji su priključeni ekipi. Broj novajlija koji su prisutni u dobojskom klubu zaista iznosi oko petnaest, ali očigledno da još nije sigurno ko od njih zadovoljava Ćurguzove kriterije.

Sloga Meridian je do sada odigrala tri test utakmice. Prvu sa Tuzla City, drugu protiv Veleža i treću protiv crnogorske Iskre iz Danilovgrada. Ćurguz je u tim utakmicama isprobavao igrače, pravio razne kombinacije i nije gledao toliko na rezultat, a sa druge strane igralo se protiv ekipa koje otprije imaju ustaljene timove i mnogo manji broj novih igrača koje treba procijeniti. Bez obzira, rezultati i nisu bili toliko loši protiv tri renomirana kluba koji su ostvarili pobjede sa golom ili dva razlike. Koji je novi korak šefa struke dobojskog kluba, a sigurno da ga ima, ubrzo će se znati, jer vremena je sve manje do početka prvenstva.

Ćurguz je ranije naglasio da će posebnu pažnju usmjeriti na dovođenje igrača do dvadeset i jedne godine. Teško je naći slobodne mlade igrače “zaštićenog godišta”, a koji se mogu nositi sa izazovima elitnog ranga fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini. Ipak, Sloga Meridian je uspjela u svoje redove staviti još jednog takvog mladog igrača, a to je dvadesetogodišnji vezni igrač Anes Hrustanović, koji je do sada nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Hrustanović je igrajući za Mladost, svojevremeno debitovao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sa svega 16 godina i 45 dana.

Mladi vezni igrač ističe da ga raduje što će u predstojećoj sezoni nositi dres novog premijerligaša:

Drago mi je što sam dobio poziv da se priključim ekipi FK Sloga Meridian iz Doboja. Sloga je novi premijerligaš i godi mi da igram u elitnom rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini. Međutim, posebno mi je čast biti dio kolektiva koji predvodi iskusni trener Zoran Ćurguz. Momci u ekipi su dobri i vjerujem da ćemo imati šta pokazati u društvu najboljih. Pripreme su u toku i trenira se punom parom. Slijedi i nekoliko prijateljskih utakmica. Željno očekujem početak sezone i da sve dobre stvari sa priprema, prenesemo na teren. Sezona će biti sigurno kvalitetna i neizvjesna, a ja se nadam i sa puno uspjeha za našu ekipu.