Fudbalski klub Mladost Štrpci proslavio 53.rođendan!

Iako se u seniorskoj konkurenciji ne takmiče već više od deset godina, u Fudbalskom klubu Mladost iz Štrbaca ne sjede skrštenih ruku.

VIDEO| Marina Marjanović i Mile Marić, FK Mladost Štrpci

Zahvaljujući pomoći načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, inače bivšeg igrača Mladosti, obezbijeđen je dio sredstava za sanaciju klupske infrastrukture. Naziru se temelji za svlačionicu i klupe za delegata i rezervne igrače. U klubu vrijedno trenira dvadesetak dječaka i djevojčica, koji se takmiče u Omladinskoj ligi Gradskog fudbalskog saveza Doboj, nastupajući za ekipu 4.jula iz Pojezne. Lani je ova ista ekipa nosila dres Borca iz Bosanskih Lužana.

Jedan od najvećih “krivaca” za aktivaciju rada FK Mladost Štrpci je agilni trener Mile Marić, koji je svojevremeno takođe nastupao za Mladost.

Mile Marić i Marina Marjanović, FK Mladost Štrpci

U izjavi za naš portal Marić kaže da se među dvadesetak mladih igrača Mladosti, odnosno 4.jula, nalazi i Marina Marjanović, srednjoškolka koja je vrlodobar učenik, ali i golgeter ekipe. Kaže da joj prija igranje protiv dječaka. Lani je bila najbolji strijelac ekipe sa 10 postignutih golova, a tu brojku, kaže, ove sezone želi da nadmaši.

Kako kažu u klubu, 2024.godine obilježiće jubilarni 55.rođendan Mladosti. U planu je svačana akademija, uz dodjelu priznanja osnivačima kluba, bivšim igračima, donatorima i sponzorima. Do tada će, vjeruju, i stadion u Štrpcima biti saniran, a seniorska ekipa biti spremna za ponovno nadmetanje sa svojim rivalima.

Marina Marjanović i Mile Marić, FK Mladost Štrpci