Završen dječji fudbalski turnir RUDANKA KUP!|VIDEO

Juče je u Doboju održan dječji fudbalski turnir 6.Rudanka Kup! Na turniru je učestvovalo osamnaest ekipa sastavljenih od igrača 2011.godište. Turnir je organizovala Škola fudbala Rudanka.

Prvo mjesto je osvojila ekipa Zenit Bijeljina, drugo Tekstilac Derventa, treće Novi Šeher i četvrto mjesto je osvojila ekipa Radnički Lukavac.

Nebojša Kuzmić iz Škole fudbala Rudanka, koji stoji iza cijele organizacije turnira, naglasio je da se turnir ove godine održava pod dva imena i naveo razloge: “Turnir se ove godine pored uobičajenog naziva Rudanka Kup, zove i “70 godina fudbala”. Razlog toga je što se ove godine navršava sedamdeset godina od osnivanja fudbalskog kluba u Rudanci, Velika Bukovica. Tu je mnogo kasnije osnovana i naša Škola fudbala Rudanka, tako da smo htjeli da damo svoj doprinos obilježavanju ovog jubileja.

Što se tiče današnjeg turnira, na njemu su učestvovale ekipe iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu da nemamo mogućnosti ugostiti još više ekipa, turnir je bio pozivnog karaktera. Ubrzo će biti i turnir za 2012.godište, takođe za one ekipe koje pozovemo i ubijeđeni smo da će i naredni turnir biti sastavljen od kvalitetnih ekipa kao i ovaj danas. Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju u kojem je prvo mjesto zasluženo pripalo ekipi Zenita iz Bijeljne.

Ovom prilikom želim da čestitam svim ekipama na učešću, zahvalim na lijepom druženju i čestitam na dobro prikazanoj igri”, rekao je Kuzmić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *