SLOGA IZVRŠILA PROZIVKU! POČINJU PRIPREME! STIGLO PRVO POJAČANJE! |FOTO/VIDEO

Fudbalski klub Sloga Doboj je izvršio prozivku i zvanično počeo sa pripremama za nastavak m:tel Prve lige Republike Srpske.

FK Sloga Doboj

Nakon izvršene prozivke, igračima se obratio Miroslav Kršić, predsjednik kluba i Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba. Tom prilikom su igrače upoznali sa planom rada za drugi dio sezone i još jednom ponovili već poznate ciljeve.

Zoran Ćurguz, Miroslav Kršić i Mihajlo Samardžija

Predstavljen je i novi igrač dobojskog kluba. To je Stefan Janjić koji je došao iz HNK Orašje. Janjić igra na poziciji stopera, a može igrati i kao zadnji vezni. Prije Orašja koje se takmiči u Prvoj ligi FBiH, dvadesetšestogodišnji defanzivac je igrao za bijeljinski Radnik u Premijer ligi BiH. U Orašju je odigrao prvi dio sezone i po mišljenju mnogih stručnjaka, bio najvažniji igrač kluba sa Save.

Zoran Ćurguz, Stefan Janjić, Miroslav Kršić

Zanimljivo je da Janjić, iako igra kao defanzivni igrač, na listi strijelaca Prve lige FBiH dijeli treće mjesto sa još nekoliko igrača. U jesenjem dijelu prvenstva je postigao šest golova i najbolji je strijelac Orašja.

Stefan Janjić, FK Sloga Doboj

Janjić je predstavljen kao prvo pojačanje Sloge za nastavak sezone. Pored njega, Sloga je zacrtala dovesti još najmanje tri-četiri nova igrača ali ne otkrivaju o kome se radi dok sav posao u vezi transfera ne bude gotov. Ćurguz je naglasio da će se ekipi priključiti dva igrača iz inostranstva i da se njihov dolazak očekuje ovih dana dok se završi procedura oko viza. Takođe je rekao da je Sloga u pregovoru sa još dva igrača,ali nije je naveo o kojim igračima se radI. Klupski predsjednik Miroslav Kršić je istakao ozbiljnost oko dovođenja novih igrača. Tom prilikom navodi da je šef stručnog štaba Zoran Ćurguz detaljno izvršio stručne analize u vezi sastava ekipe i da su nova pojačanja precizno birana na osnovu mišljenja Ćurguza i njegovog stručnog štaba.

FK Sloga Doboj

Na prozivku i početak priprema seniorskog tima, Ćurguz je pozvao nekoliko igrača iz omladinskog pogona koji su na ovaj način po prvi put zakoračili u seniorski fudbal. Pozvana su tri igrača kadetske ekipe, a to su Đorđe Nikić, Ognjen Šešlak i Minja Tatić. Pored odlične igre u toku kadetske Omladinske lige BiH, ova tri igrača su zabilježila zavidne rezultate i na provedenim stručnim testiranjima sa akcentom na fizičku pripremljenost. Od juniora su pozvani Almedin Durmić, Luka Gašić i Gordan Jelić.

Kadeti i juniori koji su priključeni prvom timu FK Sloga Doboj

Na ovaj način šef struke dobojskog kluba je pokazao da podržava mlade igrače, da cijeni njihovu posvećenost treningu, kao i dobre rezultate. Takav stav je podržao i predsjednik kluba Kršić, sa napomenom da je Sloga klub koji podržava mlade igrače i da će se preduzeti niz aktivnosti kako bi se povećao broj kvalitetnih mladih igrača u okviru kluba.

Nakon prozivke, igrači su upućeni u klupsku teretanu da izvrše određena “ulazna” testiranja da bi se stekao uvid u stanje trenutne pripremljenosti svakog igrača. Testiranje je izvršio kondicioni trener Mihajlo Samardžija.

Mihajlo Samardžija, kondicioni trener FK Sloga Doboj

Za sutra je zakazan i prvi trening. Ćurguz je već prije najavio da će se pripreme održati u Doboju i da nema potrebe da idu na neke druge destinacije, imajući u vidu da su tereni Sloge dobri i da vremenski uslovi za sada odgovaraju planiranim aktivnostima. Pored terena sa vještačkom podlogom, nedavno je sa radom počela i klupska teretana, tako da se može kombinovati kompletan rad.

FK Sloga Doboj

U sklopu priprema već su dogovorene četiri kontrolne utakmice. Prva je već krajem januara sa Zvijezdom iz Gradačca, zatim slijede utakmice sa Gradinom iz Srebrenika, Ljubićem iz Prnjavora i Toškom iz Tešnja. Peta utakmica kao generalka će se vjerojatno igrati protiv Kozare iz Gradiške.

Dražen Filipović i Anđelko Tadić, pomoćni treneri fK Sloga Doboj

Prilikom prozivke i prvog okupljanja ekipe u ovoj godini, moglo se primjetiti da vlada veoma dobro raspoloženje i da su svi poželjeli izaći na teren. Kao što Ćurguz skoro reče, cilj je jasan, cilj se zna! Očigledno je da Sloga ne odustaje od svoga cilja…Premijer liga BiH!

FK Sloga Doboj

Na održanoj konferenciji za novinare govorili su Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga Doboj, Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba i Stefan Janjić, novi igrač FK Sloga Doboj. Pogledajte njihove izjave…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *