Doboj igra odlučujuću utakmicu za plasman u playoff!

Futsal klub Doboj

Na redu je 18.kolo Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine. Poslednje kolo prije doigravanja uglavnom je u znaku borbe za drugu poziciju na tabeli, kao i za šesto mjesto koje predstavlja minimum za plasman u playoff.

Veoma je zanimljivo da dvije ekipe koje atakuju na drugo mjesto tabele, igraju protiv ekipa koje se bore baš za tu šestu poziciju.

Tako Salines, koji je sada na trećem mjestu sa 33 boda, gostuje Doboju. Doboj je ovog momenta na šestom mjestu sa 25 bodova.

Futsal klub Doboj

Sa druge pozicije na tabeli, Sarajevo će ugostiti Hercegovinu koja je na sedmom mjestu. Sarajevo ima 34 boda i za jedan bod bježi Salinesu, a Hercegovina ima sakupljena 24 boda i za jedan zaostaje iza Doboja. Uglavnom, nema kalkulisanja..svima treba pobjeda. Mirno ne može disati ni Bosna Kompred na petom mjestu sa trenutnih 26 bodova, jer ide u goste uvijek nezgodnom Brotnju. Kompred mora ići takođe na pobjedu i sam rješavati svoju sudbinu za playoff, kako u slučaju sopstvenog poraza, a eventualnih pobjeda Doboja i Hercegovine, ne bi bio ta ekipa koja bi umjesto playoffa igrala playout.

Postoje tu još neke mogućnosti. Na ishod svega mogu uticati i neriješeni rezultati, a ne samo pobjede i porazi. Međutim, favoriti za pobjede su ipak Sarajevo u meču protiv Hercegovine, zatim Doboj u susretu protiv Salinesa i Bosna Kompred protiv predzadnjeg Brotnja.

U prvom dijelu sezone, Hercegovina je na domaćem parketu poražena od Sarajeva rezultatom 3:5. Doboj je u gostima sa Salinesom igrao neriješeno 3:3, a Kompred je kod kuće pobijedio Brotnjo da 3:2.

Zanimljivo i uzbudljivo kolo! Samo se sa prvog mjesta na tabeli zadovoljno smješka Mostar SG, apsolutni lider sa fantastičnih 45 bodova. Mostarci kući dočekuju trenutno četvrtu Slogu iz Gornjeg Vakufa.

Nakon što bude odigrano poslednje kolo prije doigravanja, konačno će biti poznate ekipe koje će se takmičiti za plasman od prvog do šestog mjesta, kao i one koje će se boriti za pozicije od sedmog do desetog mjesta i opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *