Vladan Ružela: Ljeto u KK Findo je proteklo uglavnom radno!(Foto)

KK Findo Doboj

Kao što su i najavljivali prije nekoliko mjeseci, Košarkaški klub FinDo Doboj je iskoristio ljeto i školski raspust za realizaciju planiranih projekata i aktivnosti u cilju još boljeg djelovanja kluba.
O svemu tome razgovarali smo sa Vladanom Ruželom (Rufi), jednim od trenera kluba:

🎙️Kako su protekle ljetne aktivnosti KK FinDo i koji su to najbitniji projekti koje ste realizovali u toku ljeta?
👤Ljeto u KK FinDo je proteklo uglavnom radno. Pored treninga koje smo radili svakog radnog dana, imali smo niz realizovanih projekata i raznih aktivnosti koje su unaprijedile djelovanje kluba. Prije početka svih aktivnosti vezanih za košarku, prvo smo proveli radnu akciju u našem FinDo centru. Tom prilikom smo uredili terene, postavili koševe, iscrtali linije, izvršili dezinfekciju itd. Jedna naša igračica, koja se u slobodno vrijeme bavi crtanjem, ukrasila je naš objekat tako što je iscrtala logo,naziv kluba i košarkaške likove. Mi smo joj mnogo zahvalni na odvojenom vremenu.
Povodom 21 godine postojanja kluba, 29.juna smo realizovali projekat “Igraj i pobijedi”. Taj dan smo pozvali sve naše sadašnje i bivše igrače, košarkaške veterane grada Doboja, prijatelje i simpatizere kluba da nam se pridruže i uljepšaju košarkaški dan. Održan je pokazni trening za mlađe kategorije, a odigrane su i revijalne utakmice naših igrača sa košarkaškim veteranima.
Sledeće što bih istakao, lično je moj projekat pod nazivom “Desetodnevni trenažni proces košarkaša – Kouč Rufi”. Projekat je realizovan u vremenu od drugog do dvanaestog jula i bio je baziran na sve segmente i detalje košarke kao što su dribling, dodavanje, šutiranje, zaustavljanje i kretanje, pivotiranje itd.
Sledeća aktivnost je bila odlazak na košarkaški kamp “MAXIMA” na Zlatiboru. Tamo smo proveli deset dana. Svakodnevno smo trenirali po dva-tri treninga dnevno. Zadnjih dana kampa su održana takmičenja u šutiranju slobodnih bacanja, šutiranju trojki, igri 3-2-1, igri 3 na 3 i 1 na 1.Kao trener sam prezadovoljan svojim igračima koji su tom prilikom dali sve od sebe i osvojili mnoge medalje. U klubu smo posebno ponosni što je za MVP-a kampa proglašen naš igrač. FinDo je kao i svake prethodne godine podržavao i učestvovao u otvaranju međunarodnog rukometnog turnira u Doboju. Za kraj ljetnog raspusta smo bili učesnici humanitarnog projekta “TROJKA IZ BLOKA”. Ovaj projekat je organizovan od strane humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”. Preko 50 igrača KK FinDo se prijavilo za učešće i tu smo, pored humanitarnog djelovanja, pokazali i svoje znanje i svoj nivo u šutiranju.Prva tri mjesta su pripala članovima našeg kluba.

🎙️Kada počinje nova sezona, u kojim ligama i sa kojim generacijama će se takmičiti KK FinDo?
👤U novoj sezoni 2021/2022 koja počinje u oktobru, KK FinDo će učestvovati u dvije omladinske lige, a to su Omladinska košarkaška liga Područnog košarkaškog saveza Doboj i Omladinska košarkaška liga Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla. U obje lige će učestvovati naši pioniri, kadeti i juniori. Najmlađe kategorije, tj. mini basket i mlađi pioniri, učestvovaće u takmičenjima Područnog košarkaškog saveza Doboj i oni će igrati po turnirskom sistemu.
Osim navedenih liga, imamo u planu odlazak na dva turnira u inostranstvu. Riječ je o turnirima u Italiji i Francuskoj ali to zavisi i od epidemiološke situacije.

🎙️Da li ste već počeli sa pripremama za novu sezonu?
👤Pripreme za novu sezonu smo počeli sredinom avgusta i one se dobro odvijaju.

🎙️FinDo sve više ima i novih članova, da li je upis novih članova u toku?
👤Da,naš klub ima sve više članova. Upis novih članova je u toku i veoma smo zadovoljni dosadašnjim tokom upisa, posebno u selekciji mini basket.
U školu košarke našeg kluba mogu se upisati dječaci i djevojčice od 6 do 15 godina. Ovom prilikom pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *