Omerčić novi trener Futsal kluba Doboj!

Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Futsaleri Doboja sa jednim podmlađenim timom, ali i novim trenerom ulaze u novu premijerligašku sezonu, svoju drugu. Umjesto Radoslava Ristića, koji je odlučio da zbog nagomilanih obaveza prepusti mjesto glavnog trenera nekome drugom, prvi trener ekipe biće Ammar Omerčić, dosadašnji trener juniora Doboja.

Radoslav Ristić, Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Ristić nas je upoznao sa ovim novinama u klubu: – Najbitnija promjena je i ona najnovija. Umjesto mene, prvi trener seniorskog tima biće Ammar Omerčić. Ammaru se dala prilika jer je napravio odličan rezultat sa juniorima i klub vjeruje u njega i smatramo da je on budućnost bh. futsala, a biće i najmlađi trener u ligi.

Ammar Omerčić, Futsal klub Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

– Ja ostajem uz klub, sada u ulozi člana uprave i pomoći u radu…rekao nam je odlazeći trener Doboja, Radoslav Ristić i nastavio: Ekipa je odradila dobre pripreme, a tim je podmlađen u odnosu na prošlu sezonu i šansa će se dati juniorima.- Pripreme su protekle veoma dobro i zadovoljni smo radom igrača. Jedan dio smo odradili u cross fitboxu, drugi dio smo radili u dvorani. Što se tiče samog sastava, otišli su Mirković, Džombić, Ivanagić, Đerek, a stigli su Avdo Huskanović i Asmir Hadžikadunić. Priključili smo i veliki broj juniora jer su napravili odličan rezultat u juniorskom dijelu prvenstva prošle godine. Ove godine se moraju dokazati u seniorskom futsalu, a mi vjerujemo u njih. Što se tiče ambicija, one su isključivo izboriti play off.

U prvom kolu futsalere Doboja očekuje gostovanje kod Hercegovine u Širokom Brijegu.