Sloga odigrala prvu test utakmicu!

Na stadionu Fudbalskog kluba Gradina u Srebreniku, prijateljsku utakmicu su odigrali premijerligaši FK Tuzla City i FK Sloga Doboj. Rezultat 1:0 za Tuzlake.

Tuzla City -Sloga Doboj/Prijateljska utakmica

Odigrana je jedna čvrsta utakmica sa puno duela. Obje ekipe su imale svoje dobre i loše periode igre. Takođe je bilo neiskorištenih stopostotnih prilika sa jedne i druge strane. Rezultat je pomalo bio u drugom planu jer su treneri oba tima nastojali da što više isprobaju sve igrače. Zoranu Ćurguzu, šefu stručnog štaba Sloge je vjerovatno bilo malo teže, jer ima veći broj novih igrača koji prvi put igraju zajedno i trebalo je to uvezati. Ima tu još mnogo rada, ali ekipa Sloge je djelovala prilično dobro i nije pustila iskusnijem premijerligašu da određuje tok utakmice.

Sloga nastavlja sa pripremama, a ova utakmica će Ćurguzu i njegovom stručnom štabu sigurno koristiti za analizu igre koju su pružili njegovi igrači.

Pored igrača koji su nosili Slogin dres u protekloj sezoni i ostali da igraju za dobojski klub, u današnjoj utakmici su igrali i novopristigli igrači: Dabić (G), Čolić, Hasanbegović, Janković, Radaković, Kujundžić, Bastić, Dedijer, Žižak i Mehmedović.