Novi uspjeh dobojskih karatista!

Brkić Natalija, Vukmirović Leo i Tadić Bojana

Na Državnom karate prvenstvu za djecu održanom u Zenici, na kojem je nastupilo 112 klubova sa preko 900 takmičara, karatisti dobojske Sloge su ostvarili veliki uspjeh i osvojili tri medalje.

  • Tadić Bojana – srebrena
  • Brkić Natalija – srebrena
  • Vukmirović Leo – srebrena
Tadić Bojana (drugo mjesto)

Osvajanjem medalja na Državnom karate prvenstvu za djecu do četrnaest godina u izrazito jakoj konkurenciji, ovi takmičari su ostvarili veliki uspjeh i postali dječji karate reprezentativci Bosne i Hercegovine. Ujedno su izborili i nastup na Balkanskom karate prvenstvu koje će se održati u Crnoj Gori.

Brkić Natalija (drugo mjesto)

Tadićeva, Brkićeva i Vukmirović su i ranije donosili trofeje sa velikih takmičenja i sigurno da predstavljaju svijetlu tačku dobojskog sporta i Karate kluba Sloga.

Vukmirović Leo (drugo mjesto)

Karate klub Sloga je jedan od najtrofejnijih sportskih klubova u regionu koji decenijama u kontinuitetu ostvaruje velike rezultate. Vitrine ovog sportskog kolektiva krase trofeji sa raznih državnih, balkanskih, evropskih i svjetskih takmičenja. Zahvaljujući dobroj klupskoj organizaciji, upornom radu trenera i takmičara, tradicija odličnih uspjeha se nastavlja.