Miroslav Kršić najbolji fudbalski radnik u Republici Srpskoj!

U Banjaluci je održana dvanaesta po redu manifestacija pod nazivom “Dan fudbala Republike Srpske”.

Miroslav Kršić, predsjednik Fudbalskog kluba Sloga Meridian iz Doboja, proglašen je za najboljeg fudbalskog radnika Republike Srpske u 2022.godini i dobio je priznanje “Ilija Pantelić”.

Miroslsv Kršić, predsjednik FK Sloga Meridian Doboj

Kršić je ušao u klupsku istoriju kao prvi predsjednik Sloge koji je uveo dobojski klub u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Pored toga, na dobojskim Lukama se vrši velika izgradnja i rekonstrukcija infrastrukture stadiona, koja će koristiti sadašnjim ali i budućim generacijama. Organizacija kluba je velikim dijelom transformisana na profesionalni nivo, sve u skladu sa najvišim rangom bosanskohercegovačkog fudbala. Po prvi put od nastanka, Sloga je dobila i ženske selekcije, te za kratko vrijeme okupila preko šezdeset fudbalerki. Sloga Meridian je postala značajan fudbalski klub, posebno u posljednjih godinu dana, a sve te pozitivne stvari se dešavaju u mandatu Miroslava Kršića. Još mnogo toga je urađeno od kako je Kršić predsjednik najvećeg dobojskog sportskog kolektiva, kada bi se sve brojalo spisak bi bio veoma dug, ali svakako treba istaći i pomoćni teren sa vještačkom podlogom. Prvi čovjek Sloge je uspostavio odlične odnose sa gradskom upravom Doboja i zahvaljujući svom dobrom radu i zalaganju, ima veliku podršku od gradonačelnika Borisa Jerinića.

Miroslav Kršić, predsjednik Sloge i Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Sloga Meridian se trenutno takmiči sa četiri generacije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i dvije generacije u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FSRS. Škola fudbala broji mnogo članova i učestvuje na raznim fudbalskom takmičenjima i turnirima, a uključeni su i u neke značajne projekte. Plan kluba je da se od naredne sezone počnu takmičiti i novoosnovane ženske selekcije.

Klub se trenutno bori za opstanak u elitnom društvu bosanskohercegovačkog fudbala i to je još jedna velika bitka koju Sloga Meridian vodi na čelu sa Kršićem. Ostala Sloga ili ne u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, iza Miroslava Kršića će ostati rezultati upisani zlatnim slovima u istoriji kluba sve od njegovog osnivanja. Međutim, nema sumnje da će Kršić napraviti još mnogo toga na unapređenju kluba, ali i fudbala generalno, kako u Doboju – tako u cijeloj Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga Meridian Doboj