Ko od igrača odlazi iz dobojske Sloge Meridian!?

Nakon završetka jesenjeg dijela Premijer lige BiH nastupila je i zimska pauza. Klubovi koriste priliku da osvježe svoje igračke kadrove, a sa druge strane igrači nastoje da sebi obezbijede što bolji angažman u proljetnom dijelu sezone.

FK Sloga Meridian Doboj

Po pitanju određenih promjena igračkog kadra, izuzetak nije ni dobojski premijerligaš Sloga Meridian. Sloga se nalazi na odličnom petom mjestu tabele sa osvojenih dvadeset i sedam bodova i praktično je jednom nogom prešla prag ispunjenja osnovnog cilja, a to je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bez obzira na navedeno, nakon odlaska Tonija Jovića u Uzbekistan, u timu Vlade Jagodića će ipak doći do još nekih promjena što je Jagodić i sam potvrdio…

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloga Meridian

“Prošao je 25.12.2023.godine, a to je bio datum do kojeg bi trebala biti jasna situacija u vezi našeg postojećeg igračkog kadra. Svi su imali mogućnost da se izjasne, a već je od poslednjeg sastanka, kada su igrači pušteni na odmor, jasno da klub neće nikoga mnogo ubjeđivati da ostane ili ide. Klub ima i gleda svoje potrebe, a isto tako ne želi nikome biti remetilački faktor u daljoj karijeri. Naravno, sve po “slovu ugovora”. Sada je već kristalno jasno da ćemo Starčevića i Baštića pokušati poslati na pozajmicu gdje bi više igrali jer im je to trenutno najpotrebnije. Sa dvojicom pozajmljenih igrača iz banjalučkog Borca, a radi se o Bosniću i Milojeviću, još ćemo razgovarati o njihovom povratku u svoj klub i da negdje igraju više nego što su uspjeli kod nas. Iskreno, od njih dvojice smo više očekivali. Isto tako je naš najmlađi igrač Ognjen Šešlak izrazio želju da promijeni klub i ide gdje misli da će više igrati i imati kvalitetnije takmičenje. Ni njemu, naravno, nećemo stati na put, jer svako bira tamo gdje misli da će mu biti bolje. Pavel Baranov je bio prihvatio naš prijedlog o produžetku ugovora na još osamnaest mjeseci, ali se u međuvremenu predomislio i “pruženu ruku” povukao. Time je završio svoju misiju u Slogi. I na kraju, ono što nas je najviše iznenadilo, a to je da se Danilo Šipovac osjeća nezadovoljnim u klubu i želi da svoj aktuelni ugovor raskinuti. Mi nezadovoljne igrače ne želimo zadržavati, pa tako ni Danila. Sljedećih dana, a najkasnije do Nove godine, odgovorni ljudi iz kluba i Šipovac će pronaći modalitet raskida aktuelnog ugovora. Ja svim ovim navedenim igračima želim sve najbolje u nastavku karijere, a mi ćemo u sljedećoj sedmici reagovati na naše potrebe, uzimajući u obzir ove odlaske. Uglavnom, držimo se naših planova koje smo definisali ranije i početak priprema ćemo sigurno dočekati sa 24 igrača i 4 golmana. Svima koji čitaju i prate dešavanja u našem klubu, a naravno i svima drugima, koristim priliku da čestitam dolazeće praznike, poželim dobro zdravlje i sreću” – rekao je Jagodić.