Doboj i Konjic igrali neriješeno!

U okviru 9.kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine, Doboj i Konjic su igrali neriješenim rezultatom 3:3.

Doboj – Konjic

Ljubitelji futsala su mogli uživati u dobroj utakmici. Domaću ekipu Doboja je ponovo predvodio trenerski dvojac Ammar Omerčić i Radoslav Ristić, a goste iz Konjica trener Mirko Čampara.

Mirko Čampara, Futsal klub Konjic

U trećoj minuti ekipu Konjica je u prednost doveo Josip Bilić, a rezultat je nakon devet minuta poravnao Denis Zelenković.

Futsal klub Konjic

U toku šesnaeste minute, inače odličnog meča, raspoloženi Meldin Podrug pogađa za novu prednost gostiju i kod rezultata 1:2 se otišlo na odmor.

Futsal klub Doboj

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo više uzbuđenja. Čvrsta igra i mnogo prilika koje su stvarale obje ekipe, a posebno igrači Doboja, doprinijelo je i dobroj atmosferi u dvorani. Dobojlije su počeli da igraju i sa “viškom” ali dobro se pokazao golman Konjica Ognjen Romović, koji je više puta dobrim odbranama osujetio domaće igrače u namjeri da pošalju loptu u njegovu mrežu.

Doboj – Konjic

Međutim, u dvadeset i četvrtoj minuti Ibrahim Husejnović uspijeva postići pogodak i izjednačiti rezultat. Samo minutu kasnije, Podrug postiže svoj drugi gol na utakmici i Konjic je imao ponovo minimalnu prednost.

Futsal klub Doboj

Igrači Doboja još odlučnije kreću u napad ali uspijevaju izjednačiti tek u trideset i osmoj minuti golom Envera Buljubašića.

Futsal klub Doboj

Do kraja utakmice Dobojlije su još dva puta bili u prilici da preokretom dođu do sva tri boda, ali konačan rezultat je ipak ostao neriješen, 3:3.

SportDC tabele