Da li Tekstilac može zaustaviti Slogu!?

U okviru 27.kola Prve lige Republike Srpske u Derventi se sastaju domaći Tekstilac i gostujuća Sloga iz Doboja.

Sloga-Tekstilac/Foto arhiva Sport i mladi

Tekstilac je trenutno na osmom mjestu prvoligaške tabele sa 36 bodova, a Sloga je na drugom sa 58.

U drugom dijelu sezone, odnosno u posljednjih jedanaest kola, Tekstilac je pet puta slavio pobjedu, četiri puta igrao neriješeno i pretrpio dva poraza.

Sloga-Tekstilac/Foto arhiva Sport i mladi

Sa druge strane, Dobojska Sloga je u istom periodu, odnosno u istom broju odigranih prvoligaških utakmica, sedam puta izlazila kao pobjednik, tri utakmice igrala neriješeno, a samo u jednom slučaju poražena. Izgubljena utakmica je bila prva koja se igrala u drugom dijelu sezone, što znači da su Dobojlije nakon toga ostvarile niz od deset utakmica bez poraza.

FK Sloga Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

U prošlom susretu ove dvije ekipe tokom jesenjeg dijela prvenstva, Sloga je slavila na svom terenu rezultatom 2:0. Tada su golove postigli Obrad Starčević i David Knežević.

FK Sloga Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

Tekstilac u ovu utakmicu ulazi rasterećeno. Nalazi se u zlatnoj sredini tabele i derventski fudbaleri mogu igrati opušteno. Međutim, nije baš da im ne znači koji bod više, tako da će vjerovatno nastojati zadržati sve bodove kod kuće i ujedno se revanširati Slogi za poraz iz prvog dijela sezone.

Sa druge strane, Sloga mora pobijediti ako misli nastaviti trku za vrh tabele. Ulog je veliki i vjerovatno se nije lako nositi sa tim pritiskom. Ipak, Dobojlije su iskusna ekipa koju sa klupe predvodi Zoran Ćurguz i nema sumnje da on zna pripremiti ekipu za tvrđe utakmice. Sloga je uglavnom pravila greške u onim utakmicama koje su igrane na lošim terenima i protiv ekipa iz donjeg dijela tabele gdje se očekivala pobjeda dobojskog kluba. Pokazalo se da Dobojlije mnogo bolje igraju na dobrim igralištima i protiv jačih ekipa u ovoj sezoni.

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Doboj/Foto arhiva Sport i mladi

U svakom slučaju ovo će biti još jedna zanimljiva utakmica i od velike važnosti, posebno za dobojski klub.