MARINA REŠETA MREŽE! VIDEO/FOTO

Kadetska ekipa FK Borac iz Bosanskih Lužana, koja se takmiči u Omladinskoj ligi Gradskog fudbalskog saveza Doboj, prvenstvo je završila sa četiri pobjede i 12 osvojenih bodova.

Marina Marjanović/FK Borac Bosanski Lužani

Učinak je fantastičan ima li se u vidu činjenica da su ubjedljivo najmlađi tim u ligi, a najbolji strijelac je 16-godišnja Marina Marjanović.

Novinar Goran Stojanović i Marina Marjanović/FK Borac Bosanski Lužani

“Uspjela sam ove sezone postići deset golova, a u narednoj planiram udvostručiti taj učinak” samouvjerena je Marina, inače učenica prvog razreda srednje škole koju pohađa u Prnjavoru.

Marina Marjanović/FK Borac Bosanski Lužani

Ona kaže da nema straha u duelima protiv dječaka, a posebno je sigurna u izvođenju penala, gdje ima stopostotan učinak.

Na svoju ekipu je ponosan i trener Mile Marić, koji radi u specifičnim uslovima.

Novinar Goran Stojanović i Mile Marić FK/Borac Bosanski Lužani

Iako nastupaju za Borac iz Bosanskih Lužana, svi igrači i igračice su iz Štrbaca, koji pripadaju opštini Prnjavor. Domaće utakmice igraju u obližnjoj Pojezni, ali bi od jeseni mogli nastupati i pred svojim navijačima…

Mile Marić (trener) i Marina Marjanović/FK Borac Bosanski Lužani

“Zahvaljujući pomoći načelnika opštine Prnjavor Darka Tomaša, počeli smo uređenje stadiona u Štrpcima, pa bi od jeseni mogli zaigrati i u svom selu. Imamo odličnu saradnju i sa Područnim savezom Gradiška, gdje teritorijalno pripadamo, ali i Gradskim savezom Doboj u čijoj ligi se takmičimo. Stvorili smo bezbroj sportskih prijatelja i imamo želju da se i dalje nadmećemo sa dobojskim klubovima” poručuje Marić.

Marina Marjanović/FK Borac Bosanski Lužani